'RAZRJEŠENJE ISPRAVAN POTEZ' / Banožić se oglasio prvi put od nesreće: 'Izražavam sućut obitelji poginulog Šarića, osobno sam ga poznavao'

Image
Foto: Davorin Visnjic/Davor Javorovic/PIXSELL

Na svom Facebooku potvrdio je da je izašao iz bolnice. Njegovu smjenu nazvao je ispravnim potezom te je poželio sreću novom ministru Ivanu Anušiču koji ga je zamijenio u Ministarstvu obrane

24.11.2023.
17:55
Davorin Visnjic/Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Bivši ministar obrane Mario Banožić prvi put se oglasio nakon prometne nesreće u kojoj je poginuo Goran Šarić, a on teško ozlijeđen.

Na svom Facebooku je potvrdio da je izašao iz bolnice te je izrazio sućut Šarićevoj obitelji. Otkrio je da ga je i osobno poznavao te da je ovo nenadoknadiv gubitak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovim putem želim izvijestiti javnost da sam danas, nakon dva tjedna provedenih u bolnici, otpušten na kućno liječenje. Stoga sam prvi put u prigodi da se osvrnem na tragičnu prometnu nesreću koja se dogodila 11. studenoga 2023. godine u blizini Vinkovaca. Prije svega želim izraziti duboku sućut obitelji Gorana Šarića, koji je smrtno stradao. Moje misli proteklih dana usmjerene su prema njegovoj supruzi, kćerima i cijeloj obitelji te svim poznanicima, zbog nenadoknadivog gubitka Gorana Šarića, kojeg sam i osobno poznavao. U ovim teškim trenucima, želim izraziti iskreno žaljenje i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti zbog prometne nesreće, u kojoj je nažalost izgubljen jedan ljudski život", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvalio se djelatnicima Opće županijske bolnice u Vinkovcima i KBC-a Osijek koji su skrbili o njemu tijekom njegovog boravka u bolnici. Kazao je da ga je premijer obavijestio o tome da više nije ministar što je nazvao "ispravnim potezom".

"Zahvaljujem premijeru na povjerenju i ukazanoj časti da služim Hrvatskoj, što sam nastojao obnašati u najboljem interesu države. Zahvaljujem i svojim kolegicama i kolegama, članovima Vlade, na suradnji u protekle četiri i pol godine. Svima im želim mnogo sreće i uspjeha u daljnjem radu na dobrobit naših sugrađana. Obnašajući dužnost ministra obrane predano sam radio na osnaživanju obrambenih sposobnosti Hrvatske i unaprjeđenju položaja hrvatskih vojnika", poručio je Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novom ministru obrane Ivanu Anušiću i donedavnim kolegama u Ministarstvu obrane poželio je uspjeh u daljnjem radu.

Podsjetimo, Banožić je danas otpušten iz KBC-a Osijek jer mu se stanje poboljšalo. U bolnici je bio od 11. studenog nakon prometne nesreće koju je skrivio dok je navodno išao u lov, a u kojoj je poginuo Goran Šarić. Sada već bivši ministar tada je završio u vinkovačkoj bolnici, a zbog težine ozljeda naknadno je prebačen u Klinički bolnički centar u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ON JE JOŠ U BOLnICI /

Doznajemo! Banožićeva odvjetnica povukla zahtjev da se aktivira saborski mandat bivšem ministru

Image
ON JE JOŠ U BOLnICI /

Doznajemo! Banožićeva odvjetnica povukla zahtjev da se aktivira saborski mandat bivšem ministru

Banožić je gotovo cijelo vrijeme bio na intenzivnom odjelu, ali izvan životne opasnosti. Imao je višestruke ozljede tijela, mozga, prsnog koša, trbuha i ekstremiteta. Liječnici su ranije isticali da se ne sjeća nesreće te da nije u stanju pune svijesti.

Na dan nesreće premijer Plenković razriješio ga je dužnosti ministra obrane i ovlastio državnog tajnika Zdravka Jakopa da obavlja sve poslove kao državni tajnik kako bi Ministarstvo nastavilo funkcionirati. Kasnije je kao novi ministar imenovan Ivan Anušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova odvjetnica u RTL-u Danas prvo je najavila kako će u njegovo ime podnijeti zahtjev za aktivacijom mandata i istovremeno stavljanje tog mandata u mirovanje. Kazala je kako je Vladi podnijela zahtjev za opciju 6+6, odnosno da Banožić koristi pravo na šest plaći i 50 posto plaće drugih šest mjeseci.

Taj je potez izazvao neviđenu buru u javnosti jer je predsjednik Mandatno imunitetnog povjerenstva Robert Jankovics rekao da je to presedan da netko preko punomoći podnosi zahtjev u nečije ime, a navodno ta punomoć nije bila ni ovjerena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su iz Povjerenstva ipak poručili da će predložiti da se njezin zahtjev ipak prihvati, samo nekoliko sati nakon toga odvjetnica je povukla svoj zahtjev.

POGLEDAJTE VIDEO: Alkoholna zavrzlama: dva nalaza, jedna prometna nesreća, neovjerena punomoć i pitanje: Gdje je Banožić bio večer prije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo