NEMA ZAKONA PROTIV TOGA: / Tko ima više "evidentnih kriminalaca"?

Image
9.12.2015.
6:35
VOYO logo

Pri kraju sastanka s Mostom i HDZ-om u ponedjeljak, šef SDP-a Zoran Milanović je rekao kako neće ići u koaliciju s onima koji u svojim redovima imaju osobe osuđene za kaznena djela.

Image
SASTANAK U ESPLANADI: /

Karamarko i Milanović dobili tjedan dana da se izjasne

Image
SASTANAK U ESPLANADI: /

Karamarko i Milanović dobili tjedan dana da se izjasne

"Takvih u našim redovima nema. Sa strankama kojima je normalno da imaju ljude koji su optuženi ili su osumnjičeni za kaznena djela to je za nas nemoguće", rekao je Milanović. "Nemojmo ulaziti u tu temu, jer bismo otvorili Pandorinu kutiju", dodao je nakon te izjave Tomislav Karamarko, a njegova je stranka u utorak oštro napala Milanovića u priopćenju, o čemu više pročitajte ovdje: HDZ REAGIRAO NAKON UVJETA SDP-A: “Tko o čemu – Milanović o poštenju!”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL je nakon međusobnog prepucavanja lidera dvaju relativnih pobjednika izbora odlučio istražiti tko ima više kažnjavanih zastupnika ili onih protiv kojih se vodi postupak, istraga ili predistražne radnje.

Na vrhu HDZ-ova dosjea, javlja ta televizija, stoji zastupnik Božidar Kalmeta kojeg se tereti za izvlačenje milijuna iz državnih tvrtki, no optužnica još nije potvrđena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se zlouporaba položaja zastupnice Josipe Rimac još istražuje, zastupnik Butković je za isto oslobođen, zastupniku Brkiću prvo je oduzeta diploma ali mu ju je sud vratio, zastupnik Jandroković platio je kaznu zbog sukoba interesa, HDZ-ov Franjo Lucić dužan je državi više od 2 i pol milijuna kuna poreza, a zastupnika Barišića prate krakovi istrage o imovini i pogodovanju.

Image

Ni lijevi nisu puno bolji

Dosje koalicije Hrvatska raste predvodi Andro Vlahušić, pravomoćno osuđen zbog zlouporabe položaja. "Svjestan sam ja toga, to nije dobro, ali je zaista marginalno s obzirom na ono što vidimo po Hrvatskoj", kazao je o tome Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnici Varga i Jakovina kažnjeni su zbog sukoba interesa, zastupnika Franka Vidovića prate optužbe da je pijan prijetio policajcu, a zastupnicu Ikić-Baniček gradska oporba prijavila je zbog pogodovanja. IDS-ov Tulio Demetlika osuđen je zbog sramoćenja, a SDP-ov načelnik Gunje osuđen je zbog zlouporabe položaja.

I manje stranke imaju svoje jake predstavnike. Zastupnik Branimir Glavaš odslužio je za ratni zločin, njegova stranačkog kolegu Šišljagića USKOK istražuje zbog zlouporabe položaja, u zatvoru je bio i zastupnik Čačić, a zastupnik Bandić skuplja optužnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema zakona koji bi ih spriječio – ali njihove stranke morale bi podignuti ljestvicu – poručuju stručnjaci za RTL, "pozivanjem na moralnu i etičku odgovornost i da se ti ljudi ne nađu na listama ako nad njihovom glavom postoje sumnje", kazao je Vedran Đulabić, s Pravnog fakulteta u Zagrebu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo