Inspektori krenuli: Za ovo možete dobiti kaznu i do 5.000 kuna

Snijeg koji je zatrpao Zagreb i dalje radi probleme. Iako su ceste dobro očišćene, takav slučaj rijetko je viđen na nogostupovima.

30.12.2014.
12:23
VOYO logo

Djelatnici Zimske službe uklonili su snježne nanose sa svih prometnica koje su posute s otprilike dvije i pol tone soli, a pravodobnim čišćenjem ulica, vjeruju u Zagrebačkim cestama, izbjegnuto je moguće zaleđivanje budući da prognostičari u sljedećim danima najavljuju temperature ispod ništice.

I dok su ceste čiste, to se ne može reći za nogostupe. Najgore je jučer bilo u centru, posebice na Trgu maršala Tita te na Marulićevu trgu koji su okovani ledom, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga su pune ruke posla imali i komunalni redari. Svih 90 djelatnika te službe jučer je obilazilo grad i obavještavalo vlasnike poslovnih prostora i predstavnike stanara da očiste nogostupe, što im je dužnost prema važećoj Odluci o komunalnom redu.

Prvo upozorenja, a onda i kazne

Komunalni redari, kako je objasnio Mate Kraljević, šef odjela za komunalno i prometno redarstvo, u prva dva dana nesavjesnim će građanima koji nisu očistili snijeg ispred radnji ili zgrada, pisati samo upozorenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ako se na ta upozorenja ogluše, redari će izdati nalog trećoj strani da očiste nogostupe, a račun za taj posao ispostavit će se neodgovornim građanima'', naglašava Kraljević i dodaje da prema Odluci o komunalnom redu imaju pravo ispisati kazne u iznosu od 600 do pet tisuća kuna.

Satnica i do 150 kuna

Onim građanima kojima se ne da čistiti snijeg mogući izlaz su brojne ekipe koje taj posao obavljaju za džeparac, a čija je satnica od 100 do 150 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo