ZABAVNI MINISTAR BANOŽIĆ / Nastavio prepucavanje s Milanovićem: 'Napadi predsjednika me neće zastraštii jer sam ja dečko iz Vinkovaca'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Također je poručio kako neće dopustiti da se o njemu iznose laži temeljem kojih se njega naziva lažovom i kojima se pokušava umanjiti njegova uloga koja je određena zakonom

23.10.2021.
12:55
Dusko Jaramaz/Pixsell
VOYO logo

Ministar obrane Mario Banožić jutros je u Županji nastavio prepucavanje s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Ministar obrane izjavio je kako ga napadi predsjednika neće zastrašiti jer je on "dečko iz Vinkovaca", koji su, kaže, poznati po tome da se znaju braniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razlika između mene i predsjednika je samo u tome što ja želim ostati pristojan u svemu ovom, svjestan uloge što ministar obrane znači za Hrvatsku vojsku i kakvu sliku političar u Hrvatskoj javnosti treba prenijeti", kazao je Banožić.

Ocijenio je i da je "ponašanje predsjednika neprimjereno" te da "stvara problem Hrvatskoj vojsci, a šteti i međunarodnoj slici Hrvatske".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NE BOJI SE PRIJETNJI /

Ministar o smjeni brigadira: 'Najbolji je trenutak da otkrijem zašto me Predsjednik napada'; MORH: 'Milanović je 1991. imao 25 godina'

Image
NE BOJI SE PRIJETNJI /

Ministar o smjeni brigadira: 'Najbolji je trenutak da otkrijem zašto me Predsjednik napada'; MORH: 'Milanović je 1991. imao 25 godina'

Požalio se da se Milanović ne javlja

Također je poručio kako neće dopustiti da se o njemu iznose laži temeljem kojih se njega naziva lažovom i kojima se pokušava umanjiti njegova uloga koja je određena zakonom koji je donio sam Zoran Milanović kao premijer.

"Sada mu te konstelacije koje je formirao u zakonu ne odgovaraju", ustvrdio je Banožić i dodao kako bi Milanović, kao vrhovni zapovjednik, nesporazume trebao rješavati za stolom i razgovorima što je, kaže, u jednom trenutku prestao činiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već pet mjeseci nismo imali niti jedan sastanak, niti jedan brifing o stanju u Hrvatskoj vojsci", kazao je i naveo da je posljednja tri dana bio na sastanku u Bruxellesu i da su se "tamo svi pitali što se to događa kod nas".

'Ja sam dečko iz Vinkovaca'

Ministar Banožić komentirao je i najavu predsjednika Milanovića o potrebi sazivanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost rekavši kako prihvaća sve ono što predsjednik radi, a da je u skladu sa zakonom, pa tako i sazivanje sjednice Vijeća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mene njegovi napadi neće zastrašiti jer sam ja dečko iz Vinkovaca, koje je Milanović nazvao političkom provincijom, a taj je grad poznat po tome da se zna braniti i ne da se zastrašiti", rekao je Banožić koji je u Županji bio nazočan obilježavanju 30. obljetnice ustrojstva 131. brigade Hrvatske vojske.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo