HDZ O SASTANKU S PRGOMETOM: / "To je njegov pokušaj da ispegla jučerašnji debakl sa Zoranom Milanovićem"

Image
Foto: Pixsell, Jurica Galoić

Drago Prgomet sinoć je prenio Zoranu Milanoviću da ga Most nije spreman podržati na mjestu premijera. Najavio je da će se danas sastati s Reinerom, no to iz HDZ-a demantiraju.

12.11.2015.
11:57
Pixsell, Jurica Galoić
VOYO logo

Jedan od čelnika Mosta Drago Prgomet sastao se u srijedu navečer sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem. Sastanak u stanuministra obrane Ante Kotromanovića trajao je oko pola sata. Za Večernji list Prgomet je potvrdio da je razgovarao s Milanovićem. SDP je Mostu navodno ponudio mjesto predsjednika Sabora, potpredsjednika vlade i 4-5 ministarstava.

Image
DRAGO PRGOMET OTIŠAO /

SDP-u! A Božo Petrov uvjerava da je MOST jedinstven...

Image
DRAGO PRGOMET OTIŠAO /

SDP-u! A Božo Petrov uvjerava da je MOST jedinstven...

Prgomet je Milanoviću prenio kako ga Most nije spreman podržati na mjestu premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je da će se danas sastati i s akademikom Željkom Reinerom. No, iz HDZ-a je stiglo priopćenje kojim se demantira Prgometova najava.

Reiner: HDZ pregovara s Mostom kao cjelinom

"Nema govora o bilo kakvim pojedinačnim sastancima i nema govora ni o kakvom sastanku s Prgometom. Prgomet je sam rekao da se ni s kim neće pojedinačno sastajati, a druga je stvar to što se, s kim se i zbog čega sinoć sastajao", izjavio je član Središnjeg odbora HDZ-a Željko Reiner, kojeg mediji navode kao navodnog HDZ-ovog pregovarača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je Prgometov pokušaj da ispegla jučerašnji debakl sa Zoranom Milanovićem. HDZ pregovara s Mostom kao cjelinom, a ne da parcijalno lovimo u mutnom“, kazali su iz vrha stranke.

Ne žele Prgometa?

Glavni HDZ-ov savjetnik za medije Miljenko Manjkas također opovrgava medijske najave o sastanku sa Dragom Prgometom te ističe kako je, što se HDZ-a tiče, ta stranka svoj sastanak jučer obavila. Dodaje međutim da "može jedino doći do nečega što će netko drugi incirati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač je pak novinarima ispred središnjice stranke, na upit o jučerašnjem sastanku između Milanovića i Prgometa, kratko odgovorio da se pregovori vode.

Pusić: Ništa još nije dogovoreno

Potpredsjednik Vlade danas Branko Grčić danas prije sjednice Vlade nije iznio puno pojedinosti o pregovorima SDP-a i Mosta te rekao da je u pregovorima SDP dao ogovore i ponude Mostu kako SDP vidi rasplet situacije nakon izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I prva potpredsjednica vlade Vesna Pusić također nije iznijela nikakve pojedinosti.

"Polako, nitko se još ništa nije dogovorio", kratko je kazala Pusić novinarima uoči sjednice Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prgometovo soliranje

Drago Prgomet se jučer u 18 sati nije pojavio na sastanku u središnjici Mosta, a nakon što se kasnije doznalo da je bio kod Milanovića, sve se glasnije govori o raskolu u Mostu. Navodno su koalicija Hrvatska raste i Prgomet dogovorili da će do ponedjeljka on i deset mostovaca prijeći u lijevi tabor.

ČELNIK MOSTA NAPAO ČLANA HDZ-a: ‘Ovo je dno dna, neka odmah podnese ostavku’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike