Našli smo primjere muljanja i sve poslali Vojnoj policiji

2.3.2012.
13:52
VOYO logo

Ministar obrane Ante Kotromanović u petak je kazao da su u njegovom ministarstvu poduzete mjere po svim službama i traže se načini za drukčije, odnosno kvalitetnije trošenje proračunskog novca. Kazavši da je ozbiljno krenuo u sređivanje sustava, Kotromanović je novinaru Vjesnika kazao:

"Reći ću kad me već pitate: da bismo uredili ovaj sustav, morali smo smijeniti neke ljudi, a smijenit ćemo ih još jer nismo zadovoljni načinom kako rade svoj posao", rekao je ministar, objasnivši da će sređivanje financija biti prioritetni zadatak MORH-a već u ovoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smijemo dozvoliti da se i jedna proračunska kuna potroši nenamjenski, a muljanja je očito bilo. Našli smo takve primjere i odmah ih proslijedili Vojnoj policiji", rekao je Kotromanović, ne navodeći detalje o kome se radi i o kolikom je ukupno iznosu 'muljanja' riječ.

Potpisan ugovor težak 32,5 milijuna kuna

Inače, Kotromanović je u petak potpisao ugovor o nabavi vojne opreme u ukupnoj vrijednosti od približno 32,5 milijuna kuna s 20-ak hrvatskih proizvođača vojne opreme (odjeće i obuće). Ugovor su potpisale Zajednica ponuditelja odjeće koja okuplja 13 tvrtki (Kroko–International, Čateks, Hemco, Krojostil, Odjeća, 1. maj, Šešir, Uriho, Štefičar, Vis Konfekcija, V&V, Pro-Prom-Zagreb, DES) Zajednica ponuditelja obuće koja okuplja 4 tvrtke (Borovo, Jelen, Inkop, Obuća Viko), te tvrtke Jadran, Galeb i Orljava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo