selidba / Nakon 120 godina sjedište Hrvatske pošte više nije u Zagrebu: Preseljeno je u Veliku Goricu

Image
Foto: Profimedia

Rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu novo sjedište Hrvatske pošte d.d. je od 8. rujna u Velikoj Gorici u Nacionalnom skladišno-sortirnom centru u Poštanskoj ulici 9. Gradnja objekta na navedenoj lokaciji započela je još u svibnju 2017., a službeno je otvoren u rujnu 2019

12.9.2023.
14:27
Profimedia
VOYO logo

Iz Hrvatske pošte su priopćili kako je promjenom sjedišta tvrtke, nakon 120 godina i formalno završava važno povijesno razdoblje hrvatskoga poštanskog sustava. Rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu novo sjedište HP – Hrvatske pošte d.d. je od 8. rujna u Velikoj Gorici u Nacionalnom skladišno-sortirnom centru u Poštanskoj ulici 9.

Gradnja objekta na navedenoj lokaciji započela je još u svibnju 2017., a službeno je otvoren u rujnu 2019. Na parceli površine 70.200 metara kvadratnih nalazi se kompleks koji obuhvaća sortirnicu, visoko regalno skladište, poštansku i paketnu logistiku, IT, podatkovni centar te podršku poslovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine je završena druga faza gradnje, tijekom koje je sagrađen nastavak administrativne zgrade te danas u Velikoj Gorici radi 1700 radnika Hrvatske pošte.

"Investicijom vrijednom 50 milijuna eura podignut je najsuvremeniji logistički centar u ovom dijelu Europe te je počela nova era Hrvatske pošte, a promjena sjedišta je i formalna potvrda novog razdoblja pošte i logistike u Hrvatskoj", poručili su iz Hrvatske pošte. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NESTRPLJIVO GA ČEKAJU /

Osim pošte, nosi i keksiće za psiće. Javio nam se poštar koji je osvojio Zagrepčane: 'Čuju motor i krenu se glasati'

Image
NESTRPLJIVO GA ČEKAJU /

Osim pošte, nosi i keksiće za psiće. Javio nam se poštar koji je osvojio Zagrepčane: 'Čuju motor i krenu se glasati'

Pravovremenom investicijom Hrvatska pošta osigurala je preduvjete za sveobuhvatnu transformaciju u tvrtku usmjerenu na korisnike te je zauzela vodeću tržišnu poziciju u dostavi paketa koji su i sadašnjost i budućnost poštanskog sektora i logistike", dodali su.

"Investicijski ciklus pokrenut prije sedam godina još nije završen, a ulaganja u ljude, tehnologiju i infrastrukturu u iznosu 200 milijuna eura transformiraju Hrvatsku poštu u suvremenu logističku tvrtku po mjeri korisnika i radnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova korporativna strategija s pogledom na 2030. usmjerena je na daljnju digitalizaciju vlastitog poslovanja, ali i cjelokupnog tržišta, poboljšanje materijalnih uvjeta rada te na zeleno poslovanje", poručili su. 

POGLEDAJTE VIDEO: Građani iz Opatije po poštu odlaze u poslovnicu jer poštara nema. 'Dođite i račun i opomena. I tako mjesecima'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo