SURADNJA S JEAN-MICHELOM JARREOM / Najpoznatiji svjetski zviždač Edward Snowden postaje techno zvijezda!

Image
Foto: AP

Svima koji su se nadali da će čuti Snowdena kako pjeva, producenti su poručili da će ga u šestminutnoj skladbi čuti kako izgovara rečenice o slobodi govora i pravu na privatnost

18.4.2016.
14:05
AP
VOYO logo

Francuski kompozitor, jedan od začetnika elektronske, ambijentalne i new age glazbe Jean-Michel Jarre za nekoliko tjedana izdaje novi album pod nazivom "Electronica 2: The Heart of Noise" na kojemu je surađivao s Pet Shop Boysima, Cyndi Lauper, Garyjem Numanom i još tridesetak imena, među kojima najviše pozornosti svakako privlači američki "zviždač" Edward Snowden.

Glas nekadašnjeg analitičara američke tajne službe Jarre je iskoristio u skladbi "Exit".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svima koji su se nadali da će čuti Snowdena kako pjeva, producenti su poručili da će ga u šestminutnoj skladbi čuti kako izgovara rečenice o slobodi govora i pravu na privatnost.

Naime, mladi je Amerikanac snimio nekoliko rečenica koje će se ponavljati u pjesmi kroz techno podlogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jarre i Snowden su se upoznali preko novinara Guardiana, jedne od novina s kojom je Amerikanac surađivao kada je otkrivao dokumente tajne službe.

U jednom intervjuu, Jarre je zatražio da mu se omogući kontakt sa Snowdenom jer "ga je prepoznao" u jednoj svojoj techno skladbi. Nakon brojnih pregovora mladi je Amerikanac pristao sudjelovati u projektu, a dugoočekivani sastanak održan je u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike