NAJEZDA ŠTAKORA U SLAVONIJI: / Ulaze ljudima u kuće i šupe, penju se po krovovima, kopaju rupe, izmet im je posvuda...

Image

Iako traje već godinama, u posljednjih je nekoliko mjeseci eskalirala najezda štakora u Đakovu. Stanovnici Ulice Franje Račkog kažu da ih posvuda viđaju.

28.7.2017.
9:40
VOYO logo

Štakori su u dvorištu, u šupama, na krovovima. Iskopali su velike rupe pred kućama, posebno u blizini slivnika za vodu, a njihov je izmet posvuda.

Štakori pregrizli i sloj betona

Da su neuništivi, pokazuje i činjenica da su jednoj Đakovčanki štakori pregrizli i tanak sloj betona na podu uz dno buradi u kojima drži kukuruz, ispričala je za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Šikić iz ulice u kojoj je najezda najveća kaže da je situacija sa štakorima postala neizdrživa.

'Od bivše pilane pa duž ulice posvuda ih ima. Pred pojedinim kućama leglo je tlo koliko su oni dolje iskopali kanala i rupa. Vidimo ih kad prolaze po dvorištu, iskopali su više rupa, gdje god ima kakav odvod, tu se pojavljuju', kaže Šikić i dodaje da mještani redovito pokušavaju otrovati malene napasnike, ali štakori kao da su postali imuni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nismo nikoga kontaktirali, ne znamo ni kome bismo se obratili. Dečki donose otrov, osim što ostave otrov nama i oni prođu i u sve rupe stave otrov, ali ne vrijedi', kaže za Glas Slavonije.

Podijeljeno već 20 kilograma otrova za štakore

Kad su shvatili da sve što su ljudi iz deratizacije koristili protiv štakora ne djeluje, stanari su se odlučili na nešto novo. Radi se o plavim kockicama od kojih štakori odmah ugibaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaje pitanje zbog čega se događa takva najezda štakora, a stanovnici ove ulice pod opsadom tih životinja kažu da je problem u lošoj kanalizaciji jer se štakori najčešće pojavljuju oko slivnika za vodu.

'Jednom sam prigodom vidio da kanalizacija protječe kroz betonske cijevi. Mislim da je došlo do oštećenja, odnosno da su se cijevi razdvojile i da glodavci odatle izlaze na površinu', rekao je jedan Đakovčanin. Upozorava da štakori već ulaze u kuće pa apelira na nadležne da nešto učine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, deratizacije se provode dvaput godišnje redovito, a ako postoje zahtjevi građana, i češće. U ovoj je ulici već bilo nekoliko deratizacija i podijeljeno je čak 20 kilograma otrova za štakore, ističu iz Đakovačkog vodovoda.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike