NAČELNIK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE U ISTRI OTKRIO: / 'Situacija nije izvan kontrole, očekujem da se nastave manje brojke'

Image

Kozlevac je kazao kako se nada da ćemo ipak još jedno vrijeme imati turizam, ali napominje kako ulazimo u jesen i kako nam slijedi još jedna borba s koronavirusom

20.8.2020.
15:02
VOYO logo

Istarska županija u četvrtak je zabilježila 27 novih slučajeva zaraze, što je veliki skok u odnosu na prošle dane, a epidemiološku situaciju za N1 komentirao je i načelnik Stožera civilne zaštite u toj županiji Dino Kozlevac.

Kozlevac kaže kako je skok veliki i vezan za dva događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan je vezana uz pogon za obradu mesa, tu je 12 osoba. Šest osoba je vezano za dva vrtića, odnosno predškolski odgoj. Ljudi su bili u samoizolaciji i to su kontakti koji su bili pozitivni. Tri osobe su unijele virus na područje županije. To je situacija koja nije izvan kontrole", istaknuo je.

Optimistične prognoze

Kaže kako ipak očekuje da se nastavi trend manjeg broja novozaraženih u Istri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio bi problem kad bi nastala nova žarišta. Ja već sutra očekujem manji broj. Mi činimo sve da taj broj ostane što manji", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi još uvijek imamo negdje oko 170 tisuća turista. Ono što želim reći jest da smo mi donijeli odgovarajuće mjere, ograničili rad klubova. Što se nas tiče, mi mjesec dana nismo imali zaražene iz noćnih klubova i barova", dodaje.

Kozlevac je kazao kako se nada da ćemo ipak još jedno vrijeme imati turizam, ali napominje kako ulazimo u jesen i kako nam slijedi još jedna borba s koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo