'Muža je ubio štakor, mene će uništiti divlje svinje'

'Najgore je što se one ničega ne boje. Pokušala sam ih otjerati, ali su krenule prema meni.

11.8.2011.
12:17
VOYO logo

"Ne idem više ni spavati po noći, strah me je. Izgubila sam živce u ratu, a sada mi se još i ovo događa", očajna je 78-godišnja Dragica Mesić iz karlovačkog prigradskog naselja Orlovac, čije imanje svako malo posjećuju divlje svinje.

Njihov posljednji posjet na njenom polju kukuruza rezultirao je slikom polja koje izgleda kao da ga je poharao uragan. Nesretna žena ističe da su joj divlje životinje, koje obično dolaze oko 2 ili 3 sata ujutro, sve uništile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragica se cijeli život bavila poljoprivredom, pa nema mirovinu niti ikakvih novčanih prihoda. Nešto ipak zaradi kad uspije prodati pokoju kokoš. Drugi izvor hrane joj je mali vrt uz kuću. No, u njemu je nakon noćnog posjeta malo toga ostalo. Uz kukuruz su stradali i drugi usjevi, od graha do krumpira.

"Najgore je što se one ničega ne boje. Pokušala sam ih otjerati lupanjem po kanti, ali su one valjda mislile da im želim dati nešto za hranu i krenule prema meni. Počela sam bježati, spotakla se i udarila glavom u kamen", opisala je za Novi list nesretna starica pokazujući krvave ogrebotine na licu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako strahuje da će je napasti i izgristi. I njeni susjedi imaju iste probleme, a mnogi su u želji da ih se riješe ogradili posjede. Dragica pak za to nema novca, a najbliže je šumi.

Dragica Mesić u Karlovac se tijekom rata doselila iz Cetingrada. Od smrti supruga Milana živi sama, a priča o njegovom stradavanju još je jedna ilustracija bijede u kojoj živi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njega je sirotog 2004. godine tu na spavanju za nogu ugrizao štakor. Umro je nakon 17 dana u bolnici od posljedica trovanja", kazala je.

Vezani članci:

arti-201106160255006 arti-201105110024006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo