TAJNE PRIVATNOG HVARSKOG ZOO-A / Bivšeg doma tigra Simbe svi se plaše: 'Nikad nisi znao što može izletjeti'

Image
Foto: Prometne zgode i nezgode / Facebook

ivan Gospodnetić, bivši vlasnik tigra s Hvara ima ZOO o kojem se mnogi boje govoriti

15.7.2021.
16:05
Prometne zgode i nezgode / Facebook
VOYO logo

Ogromnu pozornost javnosti izazvala je snimka tigra koji se u automobilskoj prikolici trajektom vozio s Hvara. Kasnije se doznalo da je tigar pripadao poznatom hvarskom ugostitelju Ivanu Gospodnetiću.

On je još prije pet godina otvorio privatni zoološki vrt sa sedamdesetak životinja na Bilom potpoku, nedaleko od samog grada Hvara. I tada su, kao i sada, aktivisti i ljubitelji životinja sasuli drvlje i kamenje po Gospodnetiću, optužujući ga da životinje drži u lošim uvjetima i bez nadzora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu previše pričljivi

No, nakon što je priznao da je tigar sa snimke bio njegov Simba te kako ga je dao prevesti da mu spasi život, Gospodnetić se novinarima Jutarnjeg nije javljao. A oni su obišli njegovo ograđeno imanje. Na nekoliko mjesta stajala su upozorenja na engleskom jeziku kako se radi o privatnom posjedu kroz koji je prolaz zabranjen, no nije bilo nikoga tko bi spriječio novinare da malo zavire u imanje.

Image
ČIJI JE HVARSKI TIGAR? /

Poduzetnik koji ondje ima ZOO kaže da nije njegov: Policija još nije reagirala, ali jesu Prijatelji životinja

Image
ČIJI JE HVARSKI TIGAR? /

Poduzetnik koji ondje ima ZOO kaže da nije njegov: Policija još nije reagirala, ali jesu Prijatelji životinja

Niti žitelji Hvara nisu bili previše pričljivi. Kažu da im nije bilo svejedno kad bi se uvečer vozili ili šetali tim dijelom otoka i slušali urlike životinja, jer, kako je jedan od njih rekao, "nikad ne znaš što može izletiti". Kažu da je tigar kod Gospodnetića bio barem zadnje dvije godine, a njegova se rika nadaleko čula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspekcija rekla da je sve u redu

Hvarski gradonačelnik Rikard Novak je, pak, potvrdio da su gradske službe još 2019. reagirale na dojave građane te poslale dopis Ministarstvu poljoprivrede da im se očituje oko tog zoološkog vrta.

"Oni su nam poslali dopis da je veterinarska inspekcija bila na terenu i da su utvrdili da Gospodnetić ima sve dokumente i uvjete za držanje tih životinja te da tu nema ništa protuzakonito. Nakon toga, mi više ništa nismo mogli napraviti niti smo u posljednje dvije godine imali bilo kakve dojave ili pritužbe komunalnim redarima vezano uz držanje tih životinja", poručio je Novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nezadovoljnih i dalje ima, a jedan od njih je i Gospodnetićev susjed Nenad Dujmović, koji je na njegovu objavu kako je spasio tigru život poručio: "Mislim da je došlo vrijeme da počneš razmišljati o vraćanju životinja koje držiš u privatnom zatočeništvu pod krinkom Farme nazad u njihovo prirodno stanište."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo