MINISTAR POKUŠAO OBJASNITI VELIKI GAF: / 'Nisam vidio Brkićevo ime, pokrećemo istragu!'

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek
9.3.2016.
15:06
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

"Pokrenuo sam internu istragu kako bi se utvrdila točna odgovornost", rekao je Tomislav Panenić novinarima prije početka sjednice Gospodarsko socijalnog vijeća (GSV).

"To je na dostavnoj listi skroz na kraju, tako da ja jesam bio potpisao prvu stranicu gdje je sadržaj teksta, a dostavnu listu stvarno nisam pregledavao, potrebno je utvrditi točno tko je krivac za to pa ćemo poduzeti i mjere oko toga", pojasnio je ministar gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kratkom razgovoru sa novinarima, Panenić je zbog spomenute tehničke greške ponovno izrazio svoju ispriku kako javnosti tako i Milijanu Brkiću, napominjući kako sve to "nije bilo namjerno, niti je bilo prejudicirano bilo kakvo rješenje vezano za spomenuti slučaj".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu je naime procurio dopis Ministarstva gospodarstva poslan s imenom Milijana Brkića kao ministra branitelja, a na njemu je stajao datum 3. ožujka. Dopis je potpisao ministar Tomislav Panenić.

Image
ONI ZNAJU ŠTO MI NE ZNAMO?: /

Prema ovom dopisu iz Vlade Milijan Brkić već je postao ministar branitelja!

Image
ONI ZNAJU ŠTO MI NE ZNAMO?: /

Prema ovom dopisu iz Vlade Milijan Brkić već je postao ministar branitelja!

Agencija nenamjerno krivo adresirala primatelja dopisa

Priopćenjem se u srijedu oglasilo i Ministarstvo gospodarstva ističući kako je uputilo dopis o dostavi očitovanja o normativnoj upotrebi pečata za pravne ili fizičke osobe u kojem je pogrešno adresiralo primatelja dopisa ispred Ministarstva branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o dopisu koji je pripremala Agencija za investicije i konkurentnost u sklopu svojih redovnih aktivnosti vezanih uz poboljšanje poslovne klime, pišu iz Ministarstva. Dodaju i kako je riječ o nenamjernoj pogrešci autora dostavne liste, kao popratnog priloga dopisa. Iz Ministarstva gospodarstva zaključuju kako profesionalno i odgovorno obavljaju poslove iz svoje nadležnosti te još jednom naglašavaju kako se ovdje radi o "nenamjernoj ljudskoj pogrešci".

Djelatnik pogrešno protumačio podatke iz medija

O cijelom slučaju priopćenjem se izjasnila i prozvana Agencija za investicije i konkurentnost. Iz Agencije poručuju kako se radi o "izoliranom slučaju i nenamjernoj pogrešci djelatnika koji je izrađivao dostavnu listu te je pogrešno protumačio podatke iz medija u trenucima sastavljanja iste". Zbog omaške u izradi dostavne liste navedenog dopisa Agencija za investicije i konkurentnost stoga upućuje ispriku Ministarstvu gospodarstva i cjelokupnoj javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo