SAZVAO, ALI ON NEĆE DOĆI / Milanović o izvanrednoj sjednici Sabora: 'Nisam drage volje donio odluku; Ovo što se događa nije normalno'

Image
Foto: Screenshot/Net.hr

Kazao je da izvanredna sjednica neće ništa ključno promijeniti, ali je potrebna

20.7.2023.
12:24
Screenshot/Net.hr
VOYO logo

Predsjednik Zoran MIlanović dao je izjavu za medije te objasnio zbog čega je podnio zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice Sabora.

“Ovo je politički prvi put da predsjednik saziva izvanrednu sjednicu. U pisanom obliku, ne 'preko brega'. Obratili su mi se (oporba op.a.) i ne baš pretjerano drage volje sam im izašao u susret. Ustav nije šala i predsjedniku u parlamentu nije mjesto”, kazao je Milanović te na pitanje, hoće li biti prisutan na sjednici, kazao da "predsjedniku u Saboru nije mjesto."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koja bi bila moja uloga? Da pročitam sve navedeno u poslovniku?", upitao je novinare. "Nitko se nije sjetio pozvati me da to obrazlažem, napravili su propust", dodao je.

“Štrajk u pravosuđu prometnuo se u trenutačno glavni destabilizirajući faktor u državi i ugrožava funkcioniranje poretka. U tom smislu sam na zahtjev oporbe sazvao izvanrednu sjednicu. Dao sam im ključeve dvorane da igraju košarku bez da išta porazbijaju”, rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesreću zbog nevremena nije želio komentirati. Kazao je da je u to vrijeme bio u stanu.

"Možda je netko mogao reći. Nisam vidio nikakvu najavu da se sprema nešto tako ozbiljno. To je bilo od Zaprešića do Leskovca", kazao je. "Nisam shvaćao što se događa dok me supruga nije pozvala da nešto skinem s balkona. Stvarno je bilo ružno, ja to ne pamtim. Možda je netko trebao ranije reći. Nije to došlo iz Duha Svetog, došlo je preko Austrije, Slovenije, u realnom vremenu", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STIŽU PRVE REAKCIJE /

Oporba je zadovoljna Milanovićevim potezom, Grbin: 'Hrvatska se suočava s paralizom jedne grane vlasti'

Image
STIŽU PRVE REAKCIJE /

Oporba je zadovoljna Milanovićevim potezom, Grbin: 'Hrvatska se suočava s paralizom jedne grane vlasti'

'Sjednite, raspravljajte'

Rekao je da premijer 'ledeno ignorira' predsjednika Vrhovnog suda, Dobronića.

"Ovo što se događa nije normalno. Kod nas se sve objašnjava nečijim egom. Netko je traljavo pregovarao pa mu je sad nezgodno reći 'ajmo sad sjesti za stol i riješiti problem'. To je sitan problem na državnoj skali, ali time se priznaje propust. Pa nisu jedino doktori u ovoj zemlji na proračunu", kazao je Milanović. "HEP nije na proračunu. Ali se koristi kao reklamna agencija kojoj se plaćaju drugi neovisni mediji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da izvanredna sjednica neće ništa ključno promijeniti, ali je potrebna.

"Sjednite, raspravljajte, imate neke zaključke. To očito stranku koja je na vlasti i koji joj sretno daju ruke, neće pokolebati. To jest predsjednika. To je one man show", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje, hoće li ovaj njegov potez utjecati na izbor ravnatelja VSOA-e, rekao je: "Moguće. A što da sad radim? Da jedno uvjetujem drugim?"

"Ne možeš imati svog kandidata i izaći u javnost, pa da je i najbolji vojnik. To je praksa koju provodimo godinama. A ti hoćeš na silu. Uvijek postoji i kontra sila", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo