MILANOVIĆ LITRE: / 'Imenovanje Dalić na čelo Podravke jasno govori da su obračuni vladajućih s koruptivnim ponašanjem privremeni i kozmetički'

Image

Marko Milanović Litre, saborski zastupnik suverenista komentirao je imenovanje Martine Dalić na čelno mjesto Podravke, smatra da se radi o skandalu

4.2.2021.
14:24
VOYO logo

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre u četvrtak je imenovanje Martine Dalić na čelno mjesto Podravke ocijenio skandalom koji jasno govori da je obračun vladajućih s korupcijom samo kozmetički.

"Imenovanje Dalić jasno govori da su obračuni vladajućih s koruptivnim, amoralnim ponašanjem uvijek samo kozmetički i privremeni, pokazuju da nemaju volju ni želje ni snagu da prekinu s takvim praksama", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROCURILO: /

Martina Dalić, bivša ministrica koja je dala ostavku zbog afere Borg, bit će nova šefica Podravke

Image
PROCURILO: /

Martina Dalić, bivša ministrica koja je dala ostavku zbog afere Borg, bit će nova šefica Podravke

'Hrvatska je toac uhljebničkih politika'

Milanović Litre je tijekom iznošenja stajališta saborskih klubova istaknuo kako je riječ o skandalu preko kojeg Hrvatski suverenisti neće preći, te da je time Vlada izgubila svaki kredibilitet da govori o gospodarskim temama.

"Kod imenovanja stručnost, reference i zasluge nisu upitne ako se pita one koji odlučuju. Sve navedeno je bivša ministrica dokazala onome čije je mišljenje jedino važno - 'capo di tutti capi' može što god hoće”, dodao je i podsjetio na ulogu Dalić u aferi Borg i procesu propasti Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je da je Hrvatska taoc uhljebničkih politika, odluka i stranačkog kadroviranja zbog čega zaostaje za mnogim tranzicijskim zemljama, a kao savršeni primjer toga naveo je "Plenkovićevo komesarsko imenovanje Martine Dalić na čelno mjesto Podravke".

Anka Mrak Taritaš (GLAS) pozvala je pak poduzetnike koji su prosvjedovali zbog epidemioloških mjera, a za koje je premijer Andrej Plenković ustvrdio da pozivaju na neposluh, da se ugledaju na Nadzorni odbor Podravke. "Poduzetnici bi trebali učiti od Nadzornog odbora Podravke kako biti poslušan", istaknula je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo