Zbog ideje o izmjeni modela RTV pristojbe 'pao' ministričin savjetnik

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić najavila je da će smijeniti Milana Živkovića s mjesta savjetnika za medije u Ministarstvu kulture.

7.12.2012.
18:41
VOYO logo

Priopćenje o smjeni Živkovića iz kabineta ministrice Andree Zlatar Violić poslano je nedugo nakon što je završila konferencija za novinare na kojoj je kazala kako preuzima odgovornost za sve što su prouzročili medijski napisi.

Podsjetimo, nakon što je u Novom listu objavljen tekst u kojem je citiran Živković, glavni savjetnik za medije Ministarstva kulture, došlo je do spekulacija kako je riječ o prijedlogu zakona, a što je dovelo do novih trzavica u koaliciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema stavci 3. Rješenja o prijemu u državnu službu "Državna služba na određeno vrijeme trajat će do prestanka mandata ministra ili do odluke ministra o prestanka državne službe imenovanog službenika. Sukladno navedenom Ministrica kulture donijet će odluku o prestanku službe imenovanog glavnog savjetnika", navodi se u priopćenju Ministarstva kulture.

Finski model

Ministrica Zlatar Violić na današnjoj konferenciji za novinare kazala je da će se o Živkovićevom statusu raspravljati na nivou Vlade, no, nije iznijela vlastiti stav o njegovom istupu, kao ni o mogućnosti uvođenje "finskog modela" naplate pristojbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, dva sata nakon presice iz kabineta ministrice Zlatar došlo je priopćenje u kojem je navedeno da će Zlatar odlučiti o Živkovićevoj sudbini.

"Isprika svim uznemirenim građanima koji su osjetili strah da im se nameće nova pristojba i da ih se dodatno opterećuje", kazala je Zlatar Violić na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica je ustvrdila kako "osobno preuzima odgovornost za loše medijske konzekvence" koje su izazvale izjave njenog pomoćnika, što je za nju bilo "plašenje naroda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike