prebacivanje odgovornosti / Matić: 'Ovo je tragikomično, premijer kao da na Njuškalu traži ministra branitelja'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Upitan zašto premijer Tihomir Orešković inzistira na više kandidata, Predrag Matić je odgovorio: 'Ovo je prvi put da se 'javnim natječajem' bira ministar, da udruge imenuju svoje kandidate. Možda se premijer nada da će, ako ministar ne bude dobar, moći okriviti udruge'

8.3.2016.
11:51
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Bivši ministar branitelja Predrag Matić kazao je kako je situacija oko pronalaska novog ministra postala tragikomična.

"Sada premijer kao da na Njuškalu traži ministra. Ovo je iz šaljive situacije prešlo u tragikomičnu. Ovo je sada sprdačina i ja sam zbog toga tužan", kazao je u emisiji Novi dantelevizije N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan zašto premijer Tihomir Orešković inzistira na više kandidata, odgovorio je: "Ovo je prvi put da se 'javnim natječajem' bira ministar, da udruge imenuju svoje kandidate. Možda se premijer nada da će, ako ministar ne bude dobar, moći okriviti udruge. Ovo da ulica traži ministra je poražavajuće. Za ovu Vladu, za oporbu je jako dobro". 

"Na početku sam u šali govorio 'ili sam ja postavio uistinu visoke standarde ili sam stvarno najveća budala koja se prihvatila takvog posla, no sada to više nije šala. Militantni dio branitelja je oko 500 dana pred Ministarstvom i nikome se baš ne prihvaća taj vrućeg krumpira. Nedavno je smanjen proračun Ministarstvu branitelja. Kad sam ja uspio dobiti povećanje proračuna, branitelji ispred Ministarstva izrazili su sumnju za što sam ja taj novac potrošio, no otkrio sam im tajnu - za branitelje", naglasio je Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući navode kako je Branko Borković možda namješteni kandidat, Matić je rekao: "Ako su namješteni onda je to stvarno jedna pljuska hrvatskim braniteljima. Borković je ok dečko, ako je nešto onda je stvarno pošten. O drugim stvarima bi se moglo govoriti, ali je pošten momak. Ispada da minstar mora biti neki vrhunski branitelj, neki Rambo. To nema veze s istinom. Politika određuje ministra".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo