LOŠE VIJESTI IZ SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE: / Opet raste broj zaraženih, sada ih je 20

Image

Župan Ivo Žinić rekao je na konferenciji za novinare županijskog Stožera CZ da je od početka epidemije bilo ukupno 34 oboljelih, no u međuvremenu je 14 osoba ozdravilo

20.4.2020.
15:02
VOYO logo

U Sisačko-moslavačkoj županiji u protekla 24 sata, nakon pet dana, ponovo su registrirane dvije osobe pozitivne na koronavirus, tako da je ukupni broj zaraženih u županiji trenutno 20, izvijestio je u ponedjeljak županijski stožer Civilne zaštite.

Župan Ivo Žinić rekao je na konferenciji za novinare županijskog Stožera CZ da je od početka epidemije bilo ukupno 34 oboljelih, no u međuvremenu je 14 osoba ozdravilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POPUŠTANJE MJERA U PRIMORSKO-GORANSKOJ ŽUPANIJI: /

Stanovnici će se bez propusnica kretati unutar tri područja

Image
POPUŠTANJE MJERA U PRIMORSKO-GORANSKOJ ŽUPANIJI: /

Stanovnici će se bez propusnica kretati unutar tri područja

Očekuje se odobrenje za proširenje područja slobodnog kretanja u županiji

Pet je ozbiljnijih pacijenata u izolacijskoj jedinici Opće bolnice u Sisku, s dobrom kliničkom slikom, a ostali su u samoizolaciji. Nakon što su epidemiolozi dali suglasnost, Nacionalnom stožeru CZ u ponedjeljak upućen i zahtjev za proširenje područja slobodnog kretanja na području županije.

Do konferencije za novinare u 13 sati, kako je rekao Žinić, odobrenje još nije došlo, ali se očekuje tijekom dana. Dodao je kako je pokrenuta i inicijativa da se ostvari slobodan promet između Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Stožer dobro radi i nije neaktivan'

Načelnik županijskog Stožera Roman Rosavec je rekao kako je zaštitne opreme dovoljno, a dio je i u pričuvi za posebne potrebe. Budući da su potrebe za karantenu vozača kamiona sve manje, lokacije u Brezovici i Cerovljanima su napuštene, a koristi se samo ona u Zelenoj dolini.

Image

17.04.2020., Sisak - Stozer civilne zastite Sisacko-moslavacke zupanije odrzao je konferenciju za medije ispred Hotela Panonija na temu stanja s koronavirusom na podrucju zupanije. Roman Rosavec, Ivo Zinic. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Rosavec se osvrnuo i na neke kritike rada Stožera, napominjući kako Stožer odgovorno obavlja posao, ne želeći donositi ishitrene odluke, već poštujući mišljenje struke. To je bio i odgovor oporbenim županijskim vijećnicima iz redova Mosta, HSS-a i HSP-a, koji su u otvorenom pismu ustvrdili da je Stožer neaktivan, ne prepoznaje probleme niti daje prijedloge, već samo pasivno čeka odluke Nacionalnog stožera, a onda na njihove preporuke sporo reagira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo