LJUTA BORBA NA PREDSJEDNIŠTVU HDZ-a, KOVAČ POKUŠAO SPASITI POZICIJU: / 'Plenkoviću se ništa nije dogodilo prije dvije godine, to su dvostruki kriteriji'

Image
Foto: PIXSELL

Kovač je u više navrata dodao kako je najopasnije imati različite kriterije

4.6.2018.
22:40
PIXSELL
VOYO logo

Na Predsjedništvu HDZ-a u poslijepodnevnim satima, dvojica, može se reći ideoloških odmetnika, smijenjena su sa svojih pozicija u HDZ-u. Davor Ivo Stier tako više nije politički tajnik HDZ-a, a Miro Kovač ostao je bez pozicije međunarodnog tajnika stranke. Potonjeg je zamijenio Davor Božinović, dok Stierovu funkciju preuzima Lovro Kuščević. Potpredsjednik Kluba zastupnika postao je Ante Sanader. Smjeni je prethodnila dvosatna rasprava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ SE OBRAČUNAO S POBUNJENICIMA U HDZ-u, SMIJENJENI KOVAČ I STIER: /

'Ne bojim se apsolutno ničega'

Image
PLENKOVIĆ SE OBRAČUNAO S POBUNJENICIMA U HDZ-u, SMIJENJENI KOVAČ I STIER: /

'Ne bojim se apsolutno ničega'

Kovač se žalio na dvostruke kriterije

'To su dvostruki kriteriji, kada je prije dvije godine u HDZ-u bilo rasprave u kojoj je sudjelovao Andrej Plenković ništa mu se nije dogodilo, a nas se smjenjuje', rekao je na sjednici Kovač.

Pitanje odgovornosti dvojice tajnika pvukao je Božidar Kalmeta, piše Jutarnji. 'Tako to ne može, mora postojati jedinstvo', kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kritike nisu prošle bez kazne

Vrh HDZ-a Kovaču i Stieru zamjerio je kritiziranje Plenkovića na saboru stranke. Stier je smatrao da mora postojati konstruktivna kritika. 'Logično je da se govori i o negativnim stvarima, to upravo pokazuje snagu HDZ-a', rekao je. Kovač je u više navrata dodao kako je najopasnije imati različite kriterije. 'Kada je Plenković iznosio stavove koji nisu bili po volji tadašnjem vodstvu stranke ništa mu se nije dogodilo', rekao je sada bivši međunarodni tajnik stranke.

Plenković: Trebalo je osvježiti stranku

Plenković je smjene obrazložio potrebom za 'osvježivanjem stranke', a s tim je ciljem, piše Jutarnji, predložio i da Ante Sanader postane potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, a dosadašnja glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak savjetnica za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo