PLENKOVIĆ SE OBRAČUNAO S POBUNJENICIMA U HDZ-u, SMIJENJENI KOVAČ I STIER: / 'Ne bojim se apsolutno ničega'

Image
Foto: PIXSELL

Na pozicije na kojima su dosad bili Stier i Kovač imenovani su Lovro Kuščević i Davor Božinović

4.6.2018.
20:01
PIXSELL
VOYO logo

Miro Kovač više nije međunarodni tajnik HDZ-a, a Davor Ivo Stier više nije politički tajnik te stranke. Odluka o smjeni s te funkcije stigla je na Predsjedništvu HDZ-a. Kovač je u izjavi za medije kazao kako će nastaviti 'djelovati za Hrvatsku i ljude u njoj'.

Image
STIŽE KAZNA ZA KOVAČA I STIERA? HDZ-ov veteran poslao jasnu poruku: /

'Ne mogu se tako ponašati, apsolutno trebaju biti smijenjeni'

Image
STIŽE KAZNA ZA KOVAČA I STIERA? HDZ-ov veteran poslao jasnu poruku: /

'Ne mogu se tako ponašati, apsolutno trebaju biti smijenjeni'

'Nakon toga HDZ, a nakon toga Miro Kovač. Ja ću se tako i ponašati. Boriti se za Hrvatsku i boriti se za HDZ. Moja savjest je čista, a za razloge smjene molim vas pitajte gospodina Plenkovića', rekao je Kovač, prenosi Jutarnji. Što se tiče daljnjih ambicija u politici, kazao je kako će se sve znati na vrijeme, prenosi Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stier je izjavio da će ostati u HDZ-u. 'Naravno da ostajem u HDZ-u. Moj je način rada uvijek bio taj da radim konstruktivan, nemojte ovo svesti na osobnu razinu', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pozicije na kojima su dosad bili Stier i Kovač imenovani su Lovro Kuščević i Davor Božinović.

NAJŽEŠĆI KRITIČAR OTKRIO KREĆE LI U UTRKU PROTIV PLENKOVIĆA: Evo kada planira u borbu za čelno mjesto HDZ-a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgubljeno povjerenje

Andrej Plenković kazao je kako je izgubio povjerenje u Kovača i Stiera te da su njih dvojica smijenjeni na njegovu inicijativu.

'Ne bojim se apsolutno ničega', odgovorio je Plenković na pitanje boji li se da će Kovač i Stier rušiti većinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kao Predsjedništvo smo Klubu zastupnika predložili da Ante Sanader postane novi podpredsjednik kluba, a Sunčana Glavak će biti moja nova pomoćnica', rekao je.

'Nema tu ništa osobno'

'Kolegi Stieru sam se zahvalio, a on je već prije dvije godine napustio Vladu iako sam se protivio. Što se tiče kolege Kovača, procijenio sam da i između mene i njega nema dovoljno povjerenja. Obojica su, i Stier i Kovač, ljudi koji i dalje mogu doprinijeti HDZ-u', dodao je i naglasio kako 'tu nema ništa osobno'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su premijera pitali i o odnosu s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović. 'Predsjednica nije u stranci, moja Vlada i stranka je toliko puta podržala predsjednicu u njezinim naporima, sa strane Vlade i mene ukupno smo gledajući u funckiju stavljaju interse RH i naših ljudi. Što se nas tiče, vrata suradnje su uvijek otvorena', rekao je.

Image

04.06.2018., Zagreb - Sjednica Predsjednistva i Nacionalnog vijeca HDZ-a u sredisnjici HDZ-a. Oleg Butkovic, Davor Ivo Stier.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo