OVO JE APARTMAN U KOJEM JE SPAVAO MARIĆ / Hotel mu je za četiri noći dao popust od čak 25.000 kuna, a vlasnicima ovog lanca ministar je itekako bitan

Jacuzzi na terasi, prostrane sobe i pogled na more - sve to ima apartman koji je Marić platio 291 euro, a ostali gosti plaćaju više od tisuću eura

15.6.2022.
14:17
VOYO logo

Ministar financija Zdravko Marić danas je komentirao svoje ljetovanje u hotelu Bellevue na Malom Lošinju gdje je sobu platio 291 euro za noć umjesto više od 1000 eura po noći koliko inače košta smještaj u kojem je ministar odsjeo.

Radi se o aferi koju je prvi otkrio Net.hr koji je prije nekoliko mjeseci problematizirao Marićevo ljetovanje u hotelu u vlasništvu tvrtke Jadranka koja je povezana s ruskim vlasnicima, a o sankcijama tvrtkama bliskim Putinovu režimu odlučuje, uz ostale, upravo ministar Marić. Također, Jadranka je dobivala i povlaštene kredite državnog HBOR-a gdje je ministar Marić šef Nadzornog odbora. Ministar je kazao kako su se krediti Jadranki događali prije njegova mandata, a za vrijeme dok je on tu događale su se samo dvije odluke o zamjeni kolaterala na postojeće plasmane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'I PRIJE MI SE TO DOGAĐALO' /

Marić mjesecima skrivao koliko je platio ljetovanje, sad je procurilo da je dobio megapopust, pogledajte kako se pravda

Image
'I PRIJE MI SE TO DOGAĐALO' /

Marić mjesecima skrivao koliko je platio ljetovanje, sad je procurilo da je dobio megapopust, pogledajte kako se pravda

Marić: Hotel mi je ponudio skuplju sobu za istu cijenu

Zanimljivo je kako je Marić tajio koliko je platio smještaj, a jučer je tu informaciju objavio portal Oštro. Marić je tako dobio cijenu tri puta nižu od uobičajene, a svoj je popust komentirao riječima da je platio jeftiniji smještaj, ali mu je hotel ponudio skuplji. Na to, tvrdi, nije utjecao niti se tako postavio u zavisan položaj. Pa ipak, prihvatio je taj skuplji smještaj.

Net.hr je još u ožujku objavio kako je Marić boravio u luksuznom apartmanu na četvrtom katu s "pogledom na more". Kako kažu na stranicama hotela: "Očarat će Vas pogled na predivnu uvalu Čikat i kristalno čisto more, a ljekovit zrak ispunjen mirisima mediteranskog bilja uljepšat će Vaša jutra."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Net.hr

Terasa apartmana 406 kojeg je koristio ministar Marić s jedinstvenim pogledom i jacuzzijem (koji je pokriven dok nije u upotrebi)

Image
Foto: Net.hr

Jedna od spavaćih soba u apartmanu 406: svaka soba ima i vlastitu luksuzno opremljenu kupaonu

Marić je odlukom hotela uštedio više od 25 tisuća kuna

Apartman koji je rezerviran za ministra Marića po dimenzijama je veličine prilično prostranog dvosobnog stana. Tu je dnevni boravak u toplim bojama drva, zatim dvije spavaće sobe, a svaka soba ima zasebne kupaonice, s podnim grijanjem, također u toplim bojama prirodnog kamena. No, najveća senzacija apartmana 406 je nesumnjivo prostrana terasa s iznimnim pogledom i jacuzzijem. Radi se o terasi koja se prostire na nekoliko desetaka četvornih metara.

Premda ministar još uvijek nije objavio račun, odnosno kolika je ukupna cifra koju je platio, jednostavnom računicom jasno je da je odlukom hotela da mu da toliko popust uštedio jako puno. Marić je tako četverodnevno ljetovanje za četiri noći platio 1164 eura. "Obični" gosti inače otprilike toliko plaćaju dan, pa je lako izračunati da je Marić uštedio oko 3400 eura, odnosno više od 25 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal Oštro jučer je objavio kako posjeduju podatke jedne druge obitelji koja je boravila u istom tipu sobe te kako su platili 1161 euro po noći.

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa istražuje ovaj slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Net.hr

Ulazak u apartman 406 na četvrtom katu hotela Bellevue i pogled na dnevni boravak

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo