KRENULO JE PREBROJAVANJE RUKU: / Tko će biti za Karamarkovu smjenu?

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor

Mostova zastupnica Ružica Vukovac u srijedu je izjavila da će većina zastupnika Mosta biti ZA smjenu prvog potpredsjednika Vlade.

26.5.2016.
10:32
PIXSELL, Slavko Midžor
VOYO logo

Teško je bilo ne uočiti prazan stolac do premijerovog na sjednici Vlade u srijedu. Tomislav Karamarko nije došao na sjednicu Vlade, ali ni na kasniji događaj na kojem je bio najavljen. Ispričao se da ima obveza. U Vladi tvrde - ranije preuzetih, ali i obiteljskih.

Kasnije se doznalo da je u restoranu Trnjanka slavio rođendan, na koji su došli i neki HDZ-ovi ministri, što upućuje da to nije bila samo intimna proslava, nego i radni sastanak uoči telefonske sjednice Vlade u petak na kojoj će zauzeti stav o zahtjevu za izglasavanjem nepovjerenja svom prvom potpredsjedniku. Teško je procijeniti kakav će biti, budući da je čine i šestero Mostovih ministara te potpredsjednik Božo Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U ODABRANOM DRUŠTVU: /

Karamarko snimljen na tajnom sastanku; samo proslava rođendana ili...?

Image
U ODABRANOM DRUŠTVU: /

Karamarko snimljen na tajnom sastanku; samo proslava rođendana ili...?

Pred saborske zastupnike zahtjev za izglasavanje nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade mora doći do 18. lipnja. Sve je na zastupnicima Mosta, bit će kako oni odluče, piše Dnevnik.hr, koji dodaje da to kako će glasovati zanima i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. "Na Mostu je da odluči, a u unutarkoalicijske odnose neću ulaziti", kazala je Kolinda Grabar Kitarović.

U PETAK ODLUČUJUĆA SJEDNICA VLADE! Most potvrdio: Tražili smo od Karamarka da se povuče

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će kako glasovati?

Miro Bulj i Maro Kristić su prelomili - bit će za smjenu. Juro Martinović protiv. Neki drugi kažu - odluka još nije pala.

'Velika većina će glasovati protiv povjerenja, međutim, činjenica je da svaki dan dolaze neke nove informacije i zato nam je teško donijeti odluku već danas pa vam je priopćiti', rekla je Ružica Vukovac, saborska zastupnica Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Karamarkovu smjenu, od 151 zastupnika šef oporbe Zoran Milanović ima sigurnih 65. Nagađa se da bi mogao pridobiti i druge, koji nisu podržali proračun. Karamarko ima podršku 61 zastupnika. A nije ih se izjasnilo još 25. S odlukom čekaju i drugi HDZ-ovi partneri - HSLS i HSS.

No, uspije li Milanović okupiti svu oporbu - za rušenje Karamarka nedostajat će mu tek nekoliko Mostovih zastupnika. U HDZ-u novinare Nove TV uvjeravaju da od toga neće biti ništa. U teoriji - premijer umjesto smijenjenog člana Vlade može predložiti zamjenu. Ali opoziv Karamarka vjerojatno bi značio nove izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠTO SPREMA STARI HADEZEOVAC ŠEKS? Vidjet ćete vrlo brzo da sam još u aktivnoj politici

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo