Kosor: S Đurđom sam bila na kavi, nije najavila ostavku

Iako se iz ureda potpredsjednice Vlade Đurđe Adlešič saznaje da je ona podnijela usmenu ostavku premijerki, Kosor tvrdi da to nije učinila.

12.7.2010.
16:40
VOYO logo

"Đurđa Adlešič nije najavila svoju ostavku. Mi smo danas popile kavu, imale smo jako dobar razgovor, razgovarale smo o poslovima koje treba nastaviti i razgovarat ćemo još", odgovorila je premijerka Kosor na novinarsko pitanje o promjenama u Vladi nakon izlaska HSLS-a iz vladajuće koalicije.

arti-201007120021006Kosor je zaključila kako Vlada ima sigurnu podršku u parlamentu, a to što je 'Kukuriku koalicija' podijelila fotelje unaprijed jest "njihovo pravo", prenosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnila je i da nitko HSLS nije optuživao za nelojalnost.

"Ako je riječ o posljednjem sastanku koalicije, to je bio otvoren sastanak na kojem smo dogovarali buduće korake, i ono što je činjenica jest da na tom sastanku gospodin Kosor nije dao niti jednu primjedbu na rad koalicije. Do ove odluke i izlaska iz koalicije, na tu temu nije zatražio niti jedan razgovor, što bi, u najmanju ruku bilo logično", rekla je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o činjenici da otkako je Darinko Kosor postao predsjednik HSLS-a, on počeo odlaziti iz koalicije. To se vidjelo puno puta. Poteze i i odluke Vlade vrlo često je naknadno komentirao. A time je najviše naštetio potpredsjednici Adlešič. Adlešič je, kao i drugi, glasovala za odluke Vlade, a on je te iste odluke kritizirao. Bila je to teško održiva situacija", navela je Kosor pa to objasnila primjerom Zakona o radu.

arti-201007120314006Kaže, Darinko Kosor je davao bezrezervnu podršku da se ZOR ne mijenja, iako je Adlešič digla ruku za izmjene ZOR-a. Premijerka je objasnila da smatra kako je motiv HSLS-ova postupka "određeni strah".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Strah, i to veliki strah od poteza koje mi do kraja godine moramo povući, strah od teških odluka. A ona narodna kaže da se na muci poznaju junaci", kazala je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo