OD KORONE UMRO 'DOBRI DUH' HNK-a: / Kolege digli kaznenu prijavu protiv intendantice, optužuju je za ubojstvo iz nehaja

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon što je od posljedica zaraze koronavirusom preminuo operni pjevač Ante Topić, Sindikat opernih djelatnika kazneno je prijavio intendanticu Dubravku Vrgoč za širenje zaraze,

5.12.2020.
20:28
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Koronavirus je bio koban za 62-godišnjeg Antu Topića, opernog pjevača Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. On se navodno zarazio prije dva tjedna na predstavi, baš kao i pola ansambla, a zarazu je navodno proširio jedan statist.

Pokušala zataškati zarazu

Prijatelji i kolege se paljenjem lampaša ispred kazališne zgrade opraštaju od, kako ga zovu, "dobrog duha opere". No, Sindikat opernih djelatnika se odlučio na još jedan potez. Kazneno su prijavili intendanticu Dubravku Vrgoč za širenje zaraze, a svoju će prijavu uskoro nadopuniti i ubojstvom iz nehaja, jer je ona, navodno, pokušala zataškati zarazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bijesni smo zbog toga jer smo mi skoro već mjesec dana ukazivali na to da se u HNK kršio zakon i kršile su se epidemiološke mjere, na taj način je oboljelo evo sada 48 ljudi i s jednim ovakvim fatalnim ishodom. Pa osim što je kao što znate već podnesena jedna kaznena prijava, sada se namjerava podnijeti još jedna kaznena prijava za ubojstvo iz nehaja", rekla je za RTLCecilija Car Hrgović, prvakinja Opere u HNK Zagreb.

Odbacuju optužbe

No, iz uprave kazališta odlučno odbacuju takve navode. "Izražavam u ime cijelog kazališta duboku sućut zbog gubitka našeg kolege, prijatelja i izvrsnog umjetnika Ante Topića. Uprava kazališta odlučno odbacuje sve optužbe o nepridržavanju epidemioloških mjera u našem teatru. Od početka epidemije, kazalište je poštovalo sve epidemiološke mjere i organiziralo je posao u skladu s njima", kazao je Marcello Mottadelli, ravnatelj Opere u HNK Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo