Kome je u interesu objaviti naše iskaze?

Nakon što su posljednjih dana u medijima objavljeni navodni dijelovi njihovih iskaza, Nevenka Jurak i Mladen Barišić, osumnjičenici u aferi Fimi-media, najavili su pokretanje tužbi.

21.2.2011.
20:48
VOYO logo

Naime, osumnjičena Nevenka Jurak priopćila je u ponedjeljak putem svojih branitelja da se protivi praksi objavljivanja u medijima navodnih obrana nje i suosumnjičenog Mladena Barišića pred USKOK-om, te je u u slučaju nastavka kršenja prava najavila mogućnost pokretanja sudskih postupaka.

Iako je istraga koja se protiv Barišića, Jurak i još desetak osoba vodi kod USKOK-a tajna od početka kaznenog progona, u više navrata i u više medija objavljivane su navodne obrane Mladena Barišića i Nevenke Jurak koje su davane pred USKOK-om. Branitelji Nevenke Jurak navode kako je posljednjih dana došlo do više takvih objava, te da se protive takvoj praksi koja, po njihovom mišljenju, predstavlja svojevrstan pritisak na institucije sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zadirući u prava medija da objavljuju i prate teme koje su u žiži interesa hrvatske javnosti, smatramo da sudski postupci svoj početak i kraj moraju imati u sudnici, te stoga, ovim putem, ističemo kako se prenošenjem postupka na stranice medija osumnjičene osobe stavljaju u neravnopravan položaj, priopćili su branitelji Krešimir Vilajtović i Ivo Farčić.

Navode da su dužni upoznati javnost s izričitim nalogom njihove branjenice da će u slučaju nastavka kršenja prava obrane, razmotriti mogućnosti za pokretanje sudskih postupaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spremni su ići i na detektor laži

Javnost su pozvali da nakon čitanja informacija u kojima se prepričava navodni sadržaj istražnog postupka, jednostavnom dedukcijom dođe do otkrića kome je u interesu takvo javno denunciranje Nevenke Jurak.

Ranije u ponedjeljak putem svojih branitelja oglasio se i Mladen Barišić, navodeći da on ni njegovi branitelji ne znaju tko je od sudionika istrage dostavio medijima zapisnike i tako prekršio zakon. Ističu da su se voljni podvrgnuti svakoj provjeri radi utvrđenja tko je to učinio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog odavanja službene tajne u slučaju Fimi Media, USKOK je od policije zatražio kriminalističko istraživanje zbog utvrđivanja tko je počinio to kazneno djelo, ranije je priopćio DORH.

Vezani članci:

arti-201102200044006 arti-201102200031006 arti-201102170693006 arti-201102080095006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo