KLESAR PRIZNAO DA JE DOBIO POTICAJE, ALI TVRDI, NE ZBOG JOSIPE RIMAC: / 'Slušaj, kako bi vam reka', ja sam svojim poslom'

Image
Foto: Dalibor Urukalović / PIXSELL
2.6.2020.
15:08
Dalibor Urukalović / PIXSELL
VOYO logo

Željko Murić je vlasnik klesarskog obrta iz Knina i dobitnik 200.000 kuna državnih poticaja zbog kojih se u "aferi vjetroelektrane" sumnjiči Josipa Rimac. Ona je, prema detaljima USKOK-ove istrage koji su procurili u javnost, omogućila da poticaji iz Ministarstva gospodarstva sjednu na račune njoj bliskih obrtnika.

Nakon što je stolar Nikola Lapčić ranije izjavio kako nije istina da je Rimac posredovala za njegove poticaje i Murić Indexu nudi sličnu priču. Iako je priznao da je dobio poticaje, tvrdi da Rimac nema veze s time.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, ne, što se toga tiče. Niti ja imam kontakte s njom", kratko je poručio Murić i odgovorio na pitanje kad je posljednji put vidio Josipu Rimac: "Prije jedno osam godina. Devet godina. Slušaj, kako bi vam reka', ja sam svojim poslom. Možda smo negdje iz viđenja, slučajno, al' u biti kontaktirali nismo nikad, to je sigurno. Samo to davno 2010. il' kad."

Image
JAVIO SE STOLAR KOJI JE JOSIPI RIMAC NAVODNO NAPRAVIO 'BESPLATNA VRATA': /

'Ma znate što, ovo me baš razočaralo...'

Image
JAVIO SE STOLAR KOJI JE JOSIPI RIMAC NAVODNO NAPRAVIO 'BESPLATNA VRATA': /

'Ma znate što, ovo me baš razočaralo...'

Obavio posao za njenu svekrvu

U svom je stilu prokomentirao i navode da je obavljao posao za svekrvu Josipe Rimac: "To je i bilo tako prije osam-devet godina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je i da nema pojma kako se njegovo ime našlo u istrazi i dodaje kako je u novinama pročitao da se Rimac pohvalila da je i on dobio poticaje. "Pa, eto, vidite, ne znam ni ja. Uostalom, ima tamo u PNUSKOK, USKOK, kako se zovu, nema nikakav kontakt sa mnom", poručio je Murić.

Nema razloga da ga zovu

Smatra da ga se neosnovano spominje, jer je za natječaj doznao na stranicama Ministarstva. Nije htio komentirati kolika je šteta nanesena njegovoj tvrtci curenjem informacija iz istrage, ali je poručio da ga još nitko u vezi toga nije zvao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"'Ko će me zvati, zašto? Nema razloga, kažem. Nema nikakvog razloga", zaključio je klesar Murić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo