SUKOB ILI SKRETANJE PAŽNJE? / Što se krije iza 'neprimjerene komunikacije' Milanovića i Plenkovića? 'Ta retorika ima zapravo sasvim drugu ulogu'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/Davor Puklavec/PIXSELL

Kekin je kazala da je činjenica da je Hrvatska druga najsiromašnija zemlja u EU nakon Bugarske, da nam slijedi poskupljenje energenata, da smo uslijed velike inflacije te da standard građana i dalje pada

27.12.2021.
15:00
Boris Scitar/Vecernji list/Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Ivana Kekin, saborska zastupnica Nove ljevice za N1 je komentirala izjave premijera Andreja Plenkovića oko DORH-a, SOA-e i MUP-a, a dotaknula se i uloge predsjednika RH Zorana Milanovića u covid krizi.

Na početku se osvrnula na Plenkovićeve izjave oko DORH-a, rekavši da su one "začuđujuće" ako ih gledamo u kontekstu da je taj isti premijer u raskoraku sa samim sobom jer je vladajuća većina podržala izvješće DORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tada je premijeru Plenkoviću to izvješće bilo sporno i na niz različitih načina potvrđivao je da DORH radi dobro, a sad odjednom nije zadovoljan kako DORH radi. Što se tiče kritike SOA-e i MUP-a, činjenica je da u javnom prostoru postoji i govor mržnje i desni ekstremizam, činjenica je da se to relativiziralo. Upravo je HDZ, kada im je to odgovaralo, taj isti desni ekstremizam njegovao i potpirivao. Gdjegod mi krenemo od te premijerove kritike, na kraju se vratimo na HDZ kao ishodišnu točnu svih problema”, rekla je Kekin za N1.

Image
LAGALA JE? /

Megaskandal trese DORH, procurile informacije o tajnom sastanku: Sam vrh je u gadnim problemima

Image
LAGALA JE? /

Megaskandal trese DORH, procurile informacije o tajnom sastanku: Sam vrh je u gadnim problemima

“Zazvučalo je žestoko kako je on njih prozvao, a glasno je odjeknulo kako je DORH to nježno primio. Vidimo kakav utjecaj Andrej Plenković ima na DORH”, dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O odnosu premijera i predsjednika

Zatim je prokomentirala odnos između premijera Plenkovića i predsjednika Milanovića, ustvrdivši da njihov odnos "previše ispunjava medijski prostor".

“Ta razina komunikacije i ta razina sukoba taština je krajnje neprimjerena. Ta retorika i to punjenje medijskog prostora ima zapravo sasvim drugu ulogu i služi kao Ministarstvo za skretanje pažnje od činjenica da je Hrvatska druga najsiromašnija zemlja u EU nakon Bugarske, da nam slijedi poskupljenje energenata, da smo uslijed velike inflacije, da standard građana i dalje pada, itd. I one neke možda i dobre poruke se izgube u toj retorici”, kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Most jeftinim populizmom skuplja političke bodove'

Dotaknula se o Mostove referendumske inicijative. Kazala je da je to jedan "destilirani populizam".

"To je situacija u kojoj se kriza koristi na način da se građane inducira u strah od vanjskog neprijatelja, a to je u ovom slučaju cjepivo i da se na taj način skupljaju politički poeni. To nije ništa neviđeno, to je vrlo neoriginalno. U cijeloj Europi postoje stranke koje rade na sličan način. Poruka koja se provlači je 'ne damo im našu djecu'. Bitno je za primijetiti da u zapadnim zemljama u kojima postoji odgovorno vodstvo, takve stranke nisu imale prostor da se razmašu”, kazala je Kekin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da je naše vodstvo, pritom misleći na Vladu i Stožer, Mostu otvorilo teren i dalo prostor da kapitalizira na krizi. "HDZ je ključan i odgovoran za to da Most može ovim jeftinim populizmom skupljati političke bodove. Što ima užasno visoku cijenu – u ljudskim životima i javnom zdravlju. Ta visoka cijena, nju će platiti hrvatski građani, a račun sam ispostavili HDZ i Most", zaključila je Kekin.

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike