KĆI ŽENE KOJA JE NAKON ZAMJENE IDENTITA U SPLITSKOM KBC-U GREŠKOM POKOPANA U BIH: / 'Ovo nam je šok, samo želimo u miru pokopati svoju majku'

Image
Foto: Pixsell

Ovo nije jedini slučaj zamjene identiteta u splitskom KBC-u

12.5.2020.
17:15
Pixsell
VOYO logo

U splitskom KBC-u jedna je starija žena preminula od koronavirusa, no ona je postala i žrtva zamjene identiteta u splitskom KBC-u. Naime, žena je pogreškom pokopana u Grudama u susjednoj BiH.

"Ovo nam je bio šok. Ne možemo sada davati nikakve izjave jer smo u velikoj boli i tuzi. Samo želimo u miru pokopati svoju majku. Molimo vas za razumijevanje. Ovo moramo sada preboljeti. Iz bolnice su nam rekli da će oni sve organizirati i prebaciti majku u grobnicu", kratko je kazala kći pokojne u telefonskom razgovoru za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NEĆAK KOJI JE POKOPAO TUĐU TETU: /

'Nazvao me i ministar Beroš, bio je jako ljutit, ali jasno mi je da se pogreške događaju'

Image
NEĆAK KOJI JE POKOPAO TUĐU TETU: /

'Nazvao me i ministar Beroš, bio je jako ljutit, ali jasno mi je da se pogreške događaju'

Započeo unutarnji nadzor

Ravnatelj splitskog KBC-a još jednom se ispričao zbog zamjene identiteta dviju pacijentica u bolnici, od kojih je jedna preminula. Poručio je kako je njegova ostavka moralan čin.

"Ovo je bio moralan čin. Započeli smo unutarnji nadzor nemilog događaja i kao i do sada ćemo detaljno obavijestiti javnost. Sve ćemo detalje istražiti jer sustav mora funkcionirati. Sve ću napraviti da bolnica i dalje funkcionira. Još jednom, zahvaljujem obiteljima na razumijevanju i još jednom im se u svoje osobno ime, i u ime djelatnika KBC Split, duboko ispričavam", izjavio je Meštrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On će, kazao je, biti ravnatelj do odluke Upravnog vijeća te će bolesnicima osigurati adekvatnu skrb.

Ovo nije prvi takav slučaj

Do zamjene identiteta došlo je još u travnju kada u djelatnici KBC-a prilikom zaprimanja u bolnicu zamijenili identitet dviju starijih i dementnih osoba iz dva privatna doma za starije i nemoćne osobe u Segetu i Dicmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna je bila pozitivna na Covid-19 te je u ponedjejak vraćena u dom, no kad su je tamo doveli utvrđeno je kako to nije njihova korisnica. Druga je pak sredinom travnja preminula te je pokopana u Grudama. Jučer se doznalo da je pokopana pod drugim identitetom.

Ovo nije jedini slučaj zamjene identiteta u splitskom KBC-u. Početkom svibnja djelatnici su zamijenili dvije žene istog prezimen tako što su prvo koja nije bolovala od koronavirusa smjestili u COVID bolnicu na Križinama, dok su zaraženu štićenicu vratili u Dom za starije i nemoćne osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju oko koronavirusa iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo