KARAMARKO PRIJETIO PETROVU: / 'Ako glasate protiv mene, idemo na izbore! Most neće biti jedinstven'

Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl

"Tvoji ministri sigurno neće htjeti napustiti svoje fotelje jer ako glasate protiv mene, idemo na izbore.

26.5.2016.
22:22
Pixsell, Goran Stanzl
VOYO logo

Šef Mosta Božo Petrov otvoreno je u četvrtak preko medija poručioda zbog afere "Konzultantica" mora otići iz Vlade.

Image
BOŽO PETROV: /

'Karamarko zbog afere mora otići iz Vlade, Most će glasati za njegov opoziv'

Image
BOŽO PETROV: /

'Karamarko zbog afere mora otići iz Vlade, Most će glasati za njegov opoziv'

"Prema mome prijedlogu, saborski zastupnici, ministri i članovi Nacionalnog vijeća Mosta odlučili su da će u Saboru glasati za opoziv šefa HDZ-a s mjesta potpredsjednika Vlade zbog političke odgovornosti”, rekao je Petrov. Potvrdio je i da će na hitnoj telefonskoj sjednici Vlade u petak, na kojoj će se ministri pojedinačno očitovati o prijedlogu SDP-a za opoziv Karamarka, svi Mostovi ministri podržati izglasavanje nepovjerenja šefu HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka preko medija uslijedila je nakon nekoliko dramatičnih dana. Najprije se šest Mostovih ministara, 15 saborskih zastupnika i Nacionalno vijeće sastalo u ponedjeljak popodne u sjedištu stranke u Zagrebu. Na tom sastanku im Petrov priopćio važnu odluku da će tražiti da Karamarko podnese ostavku, a ako se to ne dogodi, da mu Most treba izglasati nepovjerenje.

Sastanak u četiri oka

Kako doznaje Jutarnji, Petrov se nakon toga u utorak ujutro našao s Karamarkom. Petrov je od Karamarka tražio da sam odstupi, a ako se to ne dogodi u roku od 48 sati, Most će glasati za njegov opoziv. Karamarko je, tvrde u Mostu, bio iznenađen. Navodno je rekao Petrovu kako ne može biti siguran da će svi njegovi ministri prihvatiti tu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tvoji ministri sigurno neće htjeti napustiti svoje fotelje jer ako glasate protiv mene, idemo na izbore. Most sigurno neće biti jedinstven", navodno je prijetio Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo