predrag matić gost rtl direkta / 'Karamarko, Kolinda, Brkiću i Glogoški - preuzmite odgovornost, malo fali da krv padne!'

'Ponavljam još jednom pred hrvatskom javnošću: gospodine Karamarko, gospođo Kolinda, gospodine Brkiću i Glogoški - preuzmite odgovornost, tenzije rastu, malo fali da krv padne!', poručio je ministar branitelja u RTL Direktu.

28.5.2015.
22:47
VOYO logo

Ususret dramatičnim događajima na zagrebačkom Markovom trgu gdje branitelji na čelu s Đurom Glogoškim i Josipom Klemmom prosvjeduju tražeći sastanak s premijerom Zoranom Milanovićem, u RTL Direktu sa Zoranom Šprajcem ugostili smo ministra branitelja Predraga Matića

Image
Branitelje čuvaju svećenici /

Pat pozicija: branitelji noć proveli u crkvi, policija drži ulaz blokiranim!

Image
Branitelje čuvaju svećenici /

Pat pozicija: branitelji noć proveli u crkvi, policija drži ulaz blokiranim!

Prvo što smo ga upitali bilo je - je li do ovoga trebalo doći, na što nam je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da nije. Prije svega, ja sam izuzetno tužan i žalostan pto se ovakve stvari događaju. Kažu da su HDZ i SDP najjače stranke, ovdje vidimo da postoji i treća stranka koja bi mogla izaći na izbore. Još više je tužno što policajci koji su otišli na intervenciju vjerojatno neće dobiti svoju dnevnicu za ovaj događaj, a braniteljima će za dva dana u lipu stići njihove mirovine. Ja sam umirovljeni hrvatski branitelj i ja dosad nisam shvatio što ono zapravo žele, nisu se artikulirali što žele, osim ovoga. Ponavljam još jednom pred hrvatskom javnošću: gospodine Karamarko, gospođo Kolinda, gospodine Brkiću i Glogoški - preuzmite odgovornost, tenzije rastu, malo fali da krv padne!.

Karamarko, bolje kevina jama nego da ti mi sutra budeš šef ove države! ministar branitelja Predrag Matić za RTL Direkt

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda ja to sve preemotivno shvaćam, ali ljudi koji se nalaze sada u crkvi Svetog Marka su snažno izmanipulirani, oni misle da žive u državi koju vode njihovi krvni neprijatelji, a to su im priredili oni koji organiziraju 'kevine jame' i takve stvari. Ja večeras idem kući, ali poručujem Karamarku - bolje kevina jama nego da ti mi sutra budeš šef ove države", poručio je Matić.

Vi inzistirate da iza ovoga stoji Karamarko i HDZ. Oni su se danas ogradili od ovih događanjima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znate, to je ono po sistemu 'Đuro će da ti oprosti što te tukao'.

Često kažete kako su vaša vrata braniteljima uvijek otvorena, no zašto nisu i premijerova?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada ću to pojasniti cjelokupnoj hrvatskoj javnosti - bivši premijer Sanader je volio ostavljati svoje ministre da se koprcaju u nekim problemima, a onda se on pojavljivao kao spasitelj. Hvala premijeru Milanoviću što ima povjerenja u mene, ja sam spreman u svakom trenutku priložiti sve dokumente što ministarstvo branitelja ima i još vas jednom uvjeravam - niti jedno braniteljsko pravo nije ugroženo niti će biti.

Gospodin Klemm je danas spominjao o nekim pravima... o pravu na prvenstvo zapošljavanja djece hrvatskih branitelja, da ni vi niste zaposlili u svom ministarstvo nijedno dijete hrvatskih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što oni hoće? Biti izvan zakona? Odi kući iza 22 sata i dođi ponovno ujutro i prosvjeduj! ministar branitelja Predrag Matić

To je isto vrlo lako dokazivo, imamo popis djelatnika koje rade u ministarstvu. Ako u jednoj instituciji radi više branitelja i obitelji poginulih hrvatskih branitelja, to je upravo ministarstvo branitlja. Čak i da nije, zar je to razlog za ovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zar oni misle da ja, ili bilo tko u ministarstvu branitelja svaku kunu nastojimo sakriti za sebe? Svih 928 milijuna kuna koji su određeni za programe prema braniteljima jesu za njih na raspolaganju su im. Najbolje mjerilo našeg rada je izvješće o provedbi zakona o hrvatskih branitelja i članovima njihovih obitelji koja redovito prolazi gotovo jednoglasno u hrvatskom Saboru.

Kakav razvoj događaja dalje predviđate, najave da će se branitelji organizirati iz svih dijelova države i krenuti na Markov trg, shvaćate li ih ozbiljno?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, pokazao sam vam prije emisije SMS koji kruži državom. Oni pozivaju ljude da dođu, da se okupe. Oni manipuliraju s njima. Ja pokušavam već sedam mjeseci objasniti ljudima - oni imaju i potporu Crkve, pogledajte što radi izvjesni biskup, nije mu to prvi incident. Ovdje ponižava hrvatsku policiju. Svi hrvatski branitelji borili su se za demokratsku i pravnu Republiku Hrvatsku. Upravo je ova Vlada dopustila da se prosvjeduje na Markovom trgu, što oni hoće? Biti izvan zakona? Odi kući iza 22 sata i dođi ponovno ujutro i prosvjeduj!

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo