'KAMEN, KRŠ I MASLINA' ORILO SE CENTROM ZAGREBA: / Mladi okupirali Varšavsku, građani ljutiti: 'Osjećam se kao idiot'

Image

U subotu navečer u Varšavskoj ulici u Zagrebu novi korona-party

11.4.2021.
9:37
VOYO logo

Pandemija koronavirusa u Hrvatskoj ne jenjava, što pokazuju i brojke novozaraženih koje već nekoliko dana prelaze brojku od 2 tisuće, a od sutra u nekoliko županija kreću strože mjere. Također, učenici 16 županija prelaze na online nastavu, a Primorsko-goranska županija ide u dvotjedni lockdown.

Jučer je u Hrvatskoj zabilježeno 2535 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, preminule su 34 osobe. U Gradu Zagrebu jučer je bilo 594 novih slučajeva zaraze. Dok jedni upozoravaju da je nužno pridržavanje epidemioloških mjera kako bi situacija krenula na bolje, na što je ponovno apelirao i ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za medije u petak, rekavši kako "samo pušući u isti rog se možemo boriti protiv svih izazova pred nama", drugima očito ti apeli ne znače ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KORONA SE ŽESTOKO OKOMILA NA MLADE: /

Stručnjakinja objašnjava zašto su sad i oni u opasnosti: 'To je kombinacija čimbenika'

Image
KORONA SE ŽESTOKO OKOMILA NA MLADE: /

Stručnjakinja objašnjava zašto su sad i oni u opasnosti: 'To je kombinacija čimbenika'

‘KORONA-PARTY’ KOD SINJA I DALJE SE ISTRAŽUJE; Zamjenik načelnika Stožera: ‘Mladost treba razumjeti…’

Moja Hercegovina orila se Varšavskom

U subotu navečer u Varšavskoj ulici u Zagrebu okupili su se mladi. Bez ikakva razmaka u glas su pjevali stihove Mate Bulića, "Moja Hercegovina". "Kamen, krš i maslina, vino, ganga, Neretva. Sve to ima zemlja ta, moja Hercegovina" orilo se Varšavskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što da kao građani koji se pridržavamo popisanih mjera mislimo i kako da se osjećamo u gradu i državi u kojoj neki mogu sve, a sankcija za takve nema? Osjećaj između bijesa i razočaranja. Nema opravdanja za takvo što", požalila se čitateljica koja je snimku tog događaja poslala za Dnevnik.hr.

"Kao građanin osjećam se kao idiot, a sve mjere ispadaju farsa i licemjerje. Izlaske i druženja volim i nedostaju mi, no ovaj prizor sa više stotina ljudi zbijenih na jednom mjestu, pjevajući uz glasnu glazbu, zaista je opasan, i nepošten prema ljudima kojima nije dopušteno raditi iz istog razloga. Mislim na glazbenike i održavanje koncerata, na primjer. A o širenju zaraze da i ne govorim", rekla je te dodala da je kasnije muzika ipak ugašena te da su se okupljeni razišli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo