DOBAR POSAO KOŠTAO JE POSAVCA / Međimurski župan uhićen zbog mita u domaćoj valuti: USKOK je na nevjerojatan način došao do dokaza

Međimurskog župana Matiju posavca slobode je stajalo nekoliko razgovora s prijateljem koji je već bio pod istragom USKOK-a

10.9.2021.
20:23
VOYO logo

Međimurski župan Matija Posavec je preselio iza rešetaka. USKOK ga sumnjiči za primanje mita od 10.000 kuna pri zapošljavanju. Dnevnik.hr doznaje da je Posavec u istragu upao sasvim slučajno.

Naime, u slobodno je vrijeme trčao s prijateljem koji je već bio pod istragom. Prisluškujući njihove razgovore, istražitelji su posumnjali i da se Posavec bavi "mutnim poslovima". Zatražili su i dobili sudski nalog da mu ozvuče ured. Tako su snimili primopredaju 10.000 kuna mita koje mu je dao Josip Kobal, kako bi ostao u Upravnom odboru Županijske uprave za ceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DETALJI VELIKE AKCIJE /

Evo tko je s kime povezan u današnjim uhićenjima: Kovač 'pao' s policajcem, a Posavec s pročelnikom

Image
DETALJI VELIKE AKCIJE /

Evo tko je s kime povezan u današnjim uhićenjima: Kovač 'pao' s policajcem, a Posavec s pročelnikom

"Iznenađena sam informacijom o uhićenju župana Posavca i skidanju imuniteta Kovaču. Vjerujem da vi kao novinari imate više informacija. Osim šoka i iznenađenosti pratit ćemo sve što će slijediti nakon ovog zanimljivog jutra i nemam više što za dodati", rekla je za RTL HNS-ova gradonačelnica Čakovca, Ljerka Cividini.

USKOK i policija još ne otkrivaju detalje istrage. Uhićeno je ukupno šest osoba, a među njima je, osim župana Posavca i bivši čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram naglasiti da se borba protiv svih kaznenih djela policija bavi, ali protiv korupcije ulažemo velike napore, da smo u prvih osam mjeseci prijavili 682 kaznena djela iz područja koruptivnih kaznenih djela, tako da više od 80 posto je to u odnosu na prošlu godinu, tako da će to i dalje biti naša opredijeljenost", poručio je glavni ravnatelj policije, Nikola Milina.

Matija Posavec međimurski je župan u trećem mandatu. Na proteklim lokalnim izborima dobio je više od 70 posto podrške birača. No, prije dvije godine na izborima za Europski parlament, imao je znakovit slogan: "Za dobar posao pošalji Posavca". Čini se kako ga je "dobar posao" koštao političke karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U imovinskoj kartici naveo je da prima mjesečnu plaću od 16.142 kune. Njegova supruga, u odvjetničkom uredu zarađuje oko 6300 kuna. Župan je 2016. na leasing od 28.163 eura plus PDV uzeo Renault Espace.

Od nekretnina je naveo suprugin stan u Čakovcu vrijedan 750.000 kuna te oranicu od 800 kvadrata vrijednu 225.000 kuna i garažu od 16 kvadrata vrijednu 110.000 kuna. Nema ušteđevinu, dionice ili poslovne udjele. uzeo Supruga, po struci pravnica, u odvjetničkom uredu, prema podacima s njegove imovinske kartice, zarađuje 6300 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo