u ime solidarnosti / Kajin protiv ideje Europske komisije: 'Svaki radnik bi Grčkoj morao dati 300 kuna'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik je komentirao ideju Europske komisije da se Grčkoj pomogne kroz fond koji bi punile sve zemlje Unije, ne samo zemlje eurozone, pa bi Hrvatska navodno morala izdvojiti oko 50 milijuna eura

15.7.2015.
12:08
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik Damir Kajin (ID) rekao je u srijedu u Hrvatskom saboru da nije sklon ideji prema kojoj bi i Hrvatska, u ime solidarnosti s Grčkom, morala izdvojiti 50 milijuna eura.

"Solidarni da, ali mislim da treba uvažavati probleme u kojima se zemlja u ovom trenutku nalazi", rekao je Kajin i poručio da ministar Lalovac mora europskim birokratima objasniti ozbiljnost hrvatske gospodarske zbilje i na neki način "spasiti nas još jedne obveze".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KONTRA BRUXELLESU /

Lalovac: 'Hrvatska je protiv ideje da u financiranju Grčke sudjeluju nečlanice eurozone'

Image
KONTRA BRUXELLESU /

Lalovac: 'Hrvatska je protiv ideje da u financiranju Grčke sudjeluju nečlanice eurozone'

Kajin je komentirao ideju Europske komisije da se Grčkoj pomogne kroz fond koji bi punile sve zemlje Unije, ne samo zemlje eurozone, pa bi Hrvatska navodno morala izdvojiti oko 50 milijuna eura.

"Bolje rečeno, svaki hrvatski radnik bi Grčkoj u ime solidarnosti trebao uplatiti 300 kuna", precizirao je Kajin, navodeći da hrvatski radnik i umirovljenik imaju manje plaće i mirovine od onih u Grčkoj, a i hrvatski je BDP manji od grčkog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino što smo i mi otprilike zaduženi kao Grčka, samo što za razliku od Grčke mi možemo servisirati te obveze", kaže Kajin.

Hrvatski javni dug je oko 88 posto BDP-a, naše kompanije i građani zaduženiji su od grčkih, tvrdi zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugačiji pogled na spomenutu ideju ima HNS-ov Goran Beus Richembergh.

"Hrvatska je prije dvije godine postala punopravna članica Unije, ne smijemo se ponašati kako smo mogli prije, Hrvatska mora voditi proaktivnu politiku", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hoćemo-nećemo nije politika", ističe HNS-ovac i precizira kako ne zagovara da Hrvatska obilato sudjeluje u pokriću nerealnih troškova, ali mora biti dio tima, a ne glumiti da je se to ne tiče.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo