Josipović: Iz krize izlazimo za četiri godine

'Prognoze se čine dosta realnim.

8.5.2012.
6:41
VOYO logo

Predsjednik Ivo Josipović komentirao je crne prognoze da ćemo iz krize izaći tek za četri godine i rekao je da su one realne. Na pitanje u emisiji Hrvatskog radija 'S predsjednikom uz kavu' u kojem bi smjeru reforme trebale ići, predsjednik Jospović je rekao da nije stručnjak za gospodarstvo.

No, dao si je truda proučiti što pravi stručnjaci misle o gospodarstvu u krizi i u zemlji i inozemstvu. Zaključio je da je otvaranje novog investicijskog ciklusa jedina mogućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Otvaranje novih radnih mjesta, novih poslova, na neki način to je i punjenje proračuna, pa samim time i benefit za društvene djelatnosti. Ali ono što mi se čini da je vrlo važno da prepoznamo što je to strateški najvažnije za Hrvatsku. Bez daljnjeg, lako ćemo se složiti da je to turizam, poljoprivreda, nove tehnologije, i ono što ja uvujek ističem, Hrvatska bi zaista trebala puno više uložiti u obrazovanje i znanost'', rekao je Josipović.

Komentirajući poskupljenja energenata, Josipović je rekao da treba imati komplementarne mjere kako bi najugroženijima stanje bilo lakše, piše HRT. Predsjednik drži da je država koja u teškim vremenima nije spremna pružiti ruku onima kojima je najteže, izvan funkcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo