3,8 po richteru / Prilično jak potres prodrmao Slunj: Zaredali se mnogi komentari: 'Panika'

Image
Foto: EMSC

Intenzitet u epicentru bio je V stupnjeva EMS ljestvice naveli su iz Seizmološke službe

1.5.2024.
19:18
EMSC
VOYO logo

Potres jačine 3,1 zatresao je karlovačko područje u srijedu navečer, navode na platformi Euromediteranski seizmološki centa. Nešto iza 19 sati potres je zabilježen s epicentrom 24 kilometra sjevernozapadno od Karlovca.

Mnogi su ga osjetili i naveli: "Tutnjava, trešnja"; U Rakovici je treslo jako i kratko"; "Panika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanovnici Hrvatske Kostajnice također su osjetili potres. "Prvi potres je bio jako neočekivan. Kad smo konačno mislili da se smirilo jutros nas je sve 'promradao' i podsjetio da tlo ne miruje. Ne moram ni reći da sam jedva zaspala kasnije. U mislima mi je cijelo vrijeme kako će me biti strah spavati večeras, ležim i gledam filmo zatrese još jedan. Nadam se samo da ovo nije znak za neki jači i da će se smiriti. I s tim malim podrhtajima traume od onog prije koju godinu izlaze van", rekla nam je stanovnica Hrvatske Kostajnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Seizmološka služba pri Geofizičkom odsjeku u Zagrebu naveli su da je potres zabilježen u 19.03 sati . "Seizmološke službe zabilježile su prilično jak potres s epicentrom oko 15 km južno od Slunja. Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru procijenjen je na V stupnjeva EMS ljestvice", naveli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo