JOSIPOVIĆ INAUGURACIJU OCIJENIO UGODNOM I DOSTOJANSTVENOM: / 'Provukao je i frazu kako su ratovi gotovi i to smatram vrlo važnim'

Image
Foto: Damir Senčar/Hina/Pool/Pixsell

Iz predsjednikova govora Josipović je istaknuo tri važna područja, pravosuđe, znanost i obrazovanje te socijalnu komponentu društva

18.2.2020.
14:11
Damir Senčar/Hina/Pool/Pixsell
VOYO logo

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović izjavio je u utorak kako od Zorana Milanovića očekuje da državu vodi proeuropski, pomogne društvu da završi ratove i postane mirnodopsko civilno društvo kao i da najbolje vrijednosti antifašizma i Domovinskog rata budu dio njegove i supstrata hrvatske politike.

"Provukao je i frazu kako su ratovi gotovi i to smatram vrlo važnim. Naslućujem da Milanović ima ambiciju pomoći društvu da završi Drugi svjetski rat pa i Domovinski te da postane mirnodopsko civilno društvo pri čemu će one najbolje vrijednosti i antifašizma i Domovinskog rata biti dio njegove politike ali i supstrata hrvatske političke scene", rekao je Josipović komentirajući predsjednikov inauguracijski govor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MILANOVIĆ PRISEGNUO ZA PREDSJEDNIKA I ISPRATIO KOLINDU: /

'Ratovi su gotovi, nitko se ne smije osjećati isključenim, ovo je kuća za nas'

Image
MILANOVIĆ PRISEGNUO ZA PREDSJEDNIKA I ISPRATIO KOLINDU: /

'Ratovi su gotovi, nitko se ne smije osjećati isključenim, ovo je kuća za nas'

Inauguraciju je ocijenio decentnom, ugodnom i dostojanstvenom. "Ovo je apsolutno bilo decentno, ugodno lijepo i dostojanstveno. Druga je stvar što sam ja mislio da je zbog političke poruke, možda, staro mjesto primjerenije, no to nije jako važna primjedba", kazao je i dodao da je sve dobro prošlo. nada se, rekao je, da će predsjednik ostvariti sve što je kazao u svom odličnom govoru.

Iz predsjednikova govora Josipović je istaknuo tri važna područja, pravosuđe, znanost i obrazovanje te socijalnu komponentu društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zanimljivo, ta pitanja tek rubno ulaze u neposrednu nadležnost predsjednika ali mi je drago da ih je istaknuo. To znači da će funkciju predsjednika shvatiti u ispravnom, širem smislu od pukih formalnih ovlasti", kazao je Josipović.

Rekao je i da očekuje ostvarenje politike koju je predsjednik i najavio svojim govorom te da se zalaže ne samo za uredno obavljanje formalnih dužnosti i odluka nego i da moderira hrvatsko društvo u skladu s europskim vrijednostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Milanović svečano je pred predsjednikom Ustavnoga suda Miroslavom Šeparovićem prisegnuo za 5. predsjednika Republike Hrvatske, obvezavši se na vjernost Ustavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo