JEZIVA PRIJETNJA ISIS-a HRVATSKOJ: / 'Ne, tako nam Allaha, nismo vas zaboravili! Zar ste mislili da se nećemo osvetiti?'

Image
Foto: AFP, Twitter

U posljednjem online izdanju ISIS-ovog magazina “Rumiyah” za Balkan objavljene su najnovije terorističke prijetnje stanovnicima balkanskih zemalja.

8.6.2017.
16:07
AFP, Twitter
VOYO logo

U prijetećoj objavi u desetom izdanju magazina “Rumiyah” navodi se kako “zemlje Balkana nisu zaboravljene”, te da “nije zaboravljeno ubijanja muslimana”.

“Ne, tako nam Allaha, nismo zaboravili zlostavljanje naše braće i silovanje naših sestara”, stoji u ISIL-ovom magazinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
ODRUBLJIVAO JE GLAVE I UBIJAO ZAROBLJENIKE BAZUKOM: /

U Siriji ubijen zloglasni ISIS-ovac s Kosova

Image
ODRUBLJIVAO JE GLAVE I UBIJAO ZAROBLJENIKE BAZUKOM: /

U Siriji ubijen zloglasni ISIS-ovac s Kosova

"A znate li za Francusku i Njemačku, te zemlje su zahvatili plamenovi našeg rata, i Britaniju, koja je mislila da živi u sigurnosti i zaštiti, zabili smo njenu glavu u zemlju i slomili njen vrat. Sve ove zemlje su se oholile i hvalisale pa je jednu po jednu zahvatio naš udarac pa su ostale ponižene" navodi se, između ostalog, u tekstu koji je naslovljen "Balkan: Krv za neprijatelje, a med za prijatelje".

U tekstu se ISIL posebno obratio Hrvatskoj referirajući se na bošnjačko - hrvatski sukob iz vremena Domovinskog rata: "A što se tiče Hrvata kafira, vi se isto tako nalazite u našem sjećanju, vaša krv je također prljava i dozvoljena kod nas. Zar ste mislili da smo vas zanemarili? Ne, tako nam Allaha, nismo vas zanemarili niti smo vas zaboravili. Nismo zaboravili vaše ubijanje, zlostavljanje, silovanje, prolijevanje krvi i paljenje kuća po Bosni. Zar ste mislili da je sve to završilo? Zar ste mislili da je sa vašim povratkom u vaše kuće i vašim rukama uprljanim krvlju muslimana završilo sve ono što se desilo? Ne, tako nam Allaha, nije završilo! Štaviše, to je bio samo početak kraja. Zar ste zaboravili kako je zaklana vaša svinja u Sinaju?".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aldin Abazović, analitičar koji se bavi online praćenjem radikalnih grupa i njihovih glasila, rekao je za Avaz da ovakvi proglasi nisu ništa novo, ali da je značajno to što se u ovoj objavi ISIS "ispričava" što se dosad nisu uspjeli baviti zemljama na Balkanu jer su bili prezauzeti drugim sukobima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo