JE LI ZAPEČAĆENA SUDBINA ZLATE ĐURĐEVIĆ? / Odbor za pravosuđe sutra će razgovarati s kandidatima za Vrhovni sud

Image
Foto: Pixsell

Očekuje se da će šestero HDZ-ovaca koji su u Odboru dići ruku za negativno mišljenje o Đurđević te da će to učiniti i albanska zastupnica

24.5.2021.
10:49
Pixsell
VOYO logo

Sutra će se Odbor za pravosuđe sastati da bi dali mišljenje o petero prijavljenih kandidata na javni poziv za novog predsjednika Vrhovnog suda. Mora se očitovati o svima koji sudjeluju u javnom pozivu, njegovi članovi, ali i ostali zastupnici koji će biti za to zainteresirani, razgovarat će, ako se odazovu, s Lanom Peto Kujundžić, Šimom Savićem, Snježanom Rizvan i Borisom Vukovićem, kao i s kandidatkinjom Zorana Milanovića, Zlatom Đurđević, koja je vanjska članica Odbora za pravosuđe, piše Novi list.

S obziroma na javnosti sad već poznato stajalište premijera Andreja Plenkovića, očekuje se da će šestero HDZ-ovaca koji su u Odboru dići ruku za negativno mišljenje o Đurđević te da će to učiniti i albanska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj. Poneki oporbenjak, poput Ružice Vukovac iz Domovinskog pokreta, vjerojatno će im se pridružiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
ZLATA ĐURĐEVIĆ NA SJEDNICI VRHOVNOG SUDA JEDINA DOBILA POZITIVAN GLAS: /

Svi ostali kandidati ocijenjeni - negativno

Image
ZLATA ĐURĐEVIĆ NA SJEDNICI VRHOVNOG SUDA JEDINA DOBILA POZITIVAN GLAS: /

Svi ostali kandidati ocijenjeni - negativno

Hoće li netko dobiti prolaznu ocjenu?

Novi list piše da Đurđević sigurno neće dobiti prolaznu ocjenu Odbora za pravosuđe i da nije poznato hoće li netko drugi od prijavljenih. Plenković je nedavno pozitivnim ocijenio program rada Lane Peto Kujundžić, sutkinje Visokog kaznenog suda, koja prošli tjedan nije dobila ni jedan glas Opće sjednice Vrhovnog suda, dok je Đurđević podržao jedan od 33 prisutna suca.

Oba mišljenja neobvezujućeg su karaktera za predsjednika Milanovića koji je ranije najavio da će u Sabor poslati prijedlog da se za predsjednicu Vrhovnog suda izabere Đurđević. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković odlučit će kada će se o njemu raspravljati i glasovati. Logično bi bilo da se to dogodi što prije da bi se do 15. srpnja, kada Đuro Sessa odlazi s dužnosti, mogao odraditi još jedan javni poziv, s obzirom na izvjesta neuspjeh kandidature Đurđević, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo

Još iz rubrike