S BRDA PANTOVČAKA / Mijić o susretu pobjednika i poraženog: 'Ovo predsjedniku sigurno nije lako palo'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Plenković je u petak odnio Milanoviću popis od 78 potpisa za sastavljanje vlade. Novinarima su sakrili trenutak susreta, nitko nije vidio jesu li se rukovali

10.5.2024.
12:51
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je premijer u tehničkoj Vladi Andrej Plenković u petak na Pantovčak predsjedniku Zoranu Milanoviću odnio potpis sa 78 imena potpore za sastavljanje Vlade, iz Milanovićeva ureda potvrdili su da je mandat za sastavljanje Vlade dan Plenkoviću.

RTL-ov politički komentator Mate Mijić osvrnuo se na susret dvojice čelnika gdje pred novinarima nisu rukovali, vješto su to izbjegli kamere prilikom susreta i dali prostora za nagađanje kako je prvi kontakt izgledao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je susret pobjednika i poraženoga. Predaja mandata za sastavljanje vlade Plenkoviću sigurno nije lako pala predsjedniku Milanoviću pa ne treba čuditi to što nije bilo simboličkih gesti, fanfara ni velikih medijskih istupa. Milanović je pošto-poto želio zaustaviti Plenkovića i nije u tome uspio. Doduše, karte koje su mu bile podijeljene nisu bile dobre, ali svejedno se kockao, igrao na lošu ruku, na trenutke blefirao, odigrao all-in i izgubio. Kakva je budućnost ove vlade teško je u ovom trenutku procijeniti, ali Plenković se dobrim pregovaračkim manevrima prema koalicijskom partneru vratio u poziciju moći", rekao je Mijić.

POGLEDAJTE VIDEO Plenković novinarima: 'Ipak ste tu, to je dobro za demokraciju'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo