Osveta Merzel stigla brzo, Jasmina Jovev ostaje bez posla!

Na županijskom Službeničkom sudu nastavljen je proces protiv Jasmine Jovev, bivše šefice kabineta sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel.

10.2.2014.
12:16
VOYO logo

Zastupnica optužbe, županijska pročelnica Vesna Krnjajić, dostavila je sudu prije početka rasprave rješenje o prestanku službe Jasmine Jovev koje stupa na snagu odmah - 10. veljače, piše Jutarnji list.

Sud nije prihvatio to rješenje na koje je Jasmina Jovev iskazala prigovor, navodeći da je četiri dana bila na bolovanju u veljači, da to županijske službe nisu uzele u obzir, te da prekid službe može nastupiti tek 14. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud je to prihvatio, te je zbog toga zakazana nova rasprava na službeničkom sudu 28. veljače ove godine. Ukoliko rješenje o prestanku službe Jasmine Jovev tada bude izvršno, odnosno ako ne bude novih okolnosti, prestat će i proces protiv Jovev pokrenut pod optužbom da je počinila tešku povredu radne dužnosti, jer je stavila na uvid javnosti ugovor o nastupu Miroslava Škore na jednoj županijskoj fešti.

Jovev više nije službenica

''Nema procesne pretpostavke da se sudi na Službeničkom sudu osobi koja više nije službenica'', pojasnila je sutkinja Nataša Brleković. Žalba protiv rješenja o prestanku službe ne odgađa izvršenje toga rješenja, iz čega proizlazi da će od 14. veljače gospođa Jovev povećati ogromnu brojku nezaposlenih u Republici Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije godinu dana, 7. veljače prošle godine Jasmina Jovev bez ikakvog rješenja i obrazloženja maknuta je s posla šefice kabineta županice Marine Lovrić Merzel. Od tada nema pristupa u prostore Županije, koristila je drugi dio porodiljnog dopusta, a potom je, odlukom Županije od od 22. listopada prošle godine, neraspoređena.

Nalog županice

To je rješenje postalo izvršno 6. prosinca prošle godine i od tada Jasmini Jovev teče otkazni rok od 30 dana. Zanimljivo je da bi Jasmina Jovev bez posla ostala i bez tužbe Službeničkom sudu zbog teške povrede radne dužnosti. No, po nalogu županice protiv nje je pokrenut postupak jer bi u slučaju da bude proglašena krivom, ona dobila skrivljeni otkaz i četiri godine ne bi mogla dobiti posao u lokalnoj ili državnoj upravi kao službenica, te bi bi joj bila uskraćena naknada za nezaposlene na Zavodu za zapošljavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno sa suđenjem Jasmini Jovev, koja je otvorila Pandorinu kutiju optužbi za kriminal, korupciju i izvlačenje novca iz Županije, nastavljaju se istražne radnje policije, DORH-a i Uskoka. Dok su prošlog petka arti-201402070428006, istražitelji Uskoka istraživali su druge dvije lokacije u Sisku, gradsku upravu i Upravu šuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike