'PRVI PUT U POVIJESTI TUČEPA' / Iznajmljivač ležaljki napao turista: U bijesu se derao na gosta, odgurnuo ga, a onda ga je stigla zaslužena kazna

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Korisnik više nema pravo iznajmljivati ležaljke, a sve koje je do sada imao - mora ukloniti

22.8.2023.
11:33
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Početkom kolovoza došlo je do sukoba između iznajmljivača ležaljki i turista na jednoj plaži u Tučepima. Intervenirala je i policija, a cijeli sukob doveo je do oduzimanja koncesije lokalnom poduzetniku, piše Slobodna Dalmacija.

Turist je, naime, došao na plažu pa postavio svoj ručnik i ležaljke na mjesto pokraj koncesionarovih ležaljki zbog čega se Tučepljanin jako naljutio pa počeo vikati na gosta. Odgurnuo ga je s njegove prostirke koju je kasnije i bacio. Kasnije je stigla policija, a u više navrata sastalo se i Vijeće za davanje koncesijskih odobrenja Općine Tučepi. Jednoglasno su odlučili da se koncesionaru oduzme pravo korištenja pomorskog dobra. Korisnik više nema pravo iznajmljivati ležaljke, a sve koje je do sada posjedovao na toj plaži - mora ukloniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijelo ljeto stižu primjedbe gostiju

"U Tučepima se ležaljke iznajmljuju na šest plaža, a imamo oko 80 korisnika koncesijskog odobrenja, od kojih je 29 kršilo Pravilnik tijekom 2019. i 2021. godine, kada su izlagali višak ležaljki, zbog čega su im pisane kazne", rekli su iz tučepskog Vijeća. Ovaj slučaj, dodali su iz Vijeća, poruka je svim iznajmljivačima da će biti sankcionirani ako budu kršili pravila.

Image
TUČNJAVA U KAŠTELIMA /

Turist napravio kaos u kafiću, gurnuo konobaricu i počeo bježati: A onda su ga sustigli lokalni momci

Image
TUČNJAVA U KAŠTELIMA /

Turist napravio kaos u kafiću, gurnuo konobaricu i počeo bježati: A onda su ga sustigli lokalni momci

Kažnjeni iznajmljivač ni dogodine neće moći dobiti koncesijsko odobrenje za ovakav sezonski posao jer se njegova prijava uopće neće uzeti u razmatranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je zbilja prvi put u povijesti Tučepa da se iznajmljivaču ležaljki oduzima koncesijsko odobrenje, što je odluka Vijeća za davanje odobrenja. I do sada je bilo incidenata s ležaljkama i iznajmljivačima, ali se nijednom od njih nije oduzelo koncesijsko odobrenje, pa je ovaj slučaj zbilja presedan", kazao je općinski načelnik Ante Čobrnić.

Kao predsjednik Turističke zajednice, dodao je Čobrnić, cijelo ljeto dobiva primjedbe gostiju, a sve se odnose upravo na ležaljke. Uglavnom se radilo o zauzimanju mjesta na plaži ležaljkama pa kupači nisu imali gdje odložiti svoje stvari i ručnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Kako riješiti višak fast foodova, manjak WC-a ili pak da se garaža prodaje kao apartman? Što bi mogao propisati novi zakon

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo