'KAO DA JE UČIO OD MILOŠEVIĆA' / Hrvatski profesor: 'Putin će vrlo brzo početi smicati svoje generale poput Staljina'

Image
Foto: Profimedia

Profesor Ivan Rimac komentirao je aktualna politička zbivanja na domaćoj političkoj sceni, ali i u svijetu

7.3.2022.
19:19
Profimedia
VOYO logo

Profesor Pravnog fakulteta u Zagrebu Ivan Rimac gostovao je na N1 televiziji gdje je komentirao domaće političke aktualnosti i rusku invaziju na Ukrajinu.

“Dosta je premijer odgađao i vrlo je nevoljko uopće krenuo u tu akciju traženja novog ministra. Činjenica je da bez tog ministra ne može, a rejting cijele Vlade bit će i dalje na kušnji kroz to ministarstvo i obnovu Banije koja čeka priliku za obnovu. Zagreb je tu priliku već zaboravio i krenuo sam, ali Banja nema tu mogućnost”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da je gospođa Mrak Taritaš potpuno jasno i precizno dijagnosticira strategiju: ‘Ako ne uspijemo, to je krivica ministra. Ako uspijemo, to je zasluga Vlade’. Realno jedan čovjek na toj poziciji bez podrške HDZ-a i Vlade ne može ništa“, rekao je.

Specijalni rat protiv Rusije

Mišljenja je da izbor ovog kandidata može shvatiti samo Andrej Plenković i vjerojatno samo njegovim kriterijima udovoljava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAKON SASTANKA /

Plenković odgovorio na Putinovo stavljanje Hrvatske na 'crnu listu': 'Ako ste na tom popisu znate da ste vodili dobru politiku'

Image
NAKON SASTANKA /

Plenković odgovorio na Putinovo stavljanje Hrvatske na 'crnu listu': 'Ako ste na tom popisu znate da ste vodili dobru politiku'

Rekao je i kako je činjenica da smo mi i cijela Europa već u specijalnom ratu protiv Rusije te da će sve zemlje preispitati svoju ovisnost o Rusiji, te je postavljanje ovog ministra loš potez.

“Pitanje koliko loš, ali mislim da će Europa morati početi naplaćivati troškove koje Putin stvara svojim ratom i progonom možda čak i 15 milijuna izbjeglica i ta naplata će sigurno ići kroz vrlo oštri proces oduzimanja vlasništva ne samo vrhu ruske oligarhije nego i svim drugim vlasništvima na teritoriju EU, a koje su u ruskom vlasništvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On će se u tom kontekstu ponašati tako da zaštiti svoju imovinu. Nitko tko ima neku imovinu neće je se lako odreći. Isto kako se ruski oligarski ne mire s time da će im oduzeti imovinu pa izvlače jahte u Indijski ocean gdje nema sankcija”, veli.

Vjeruje da će Putin vrlo brzo početi “smicati” svoje generale poput Staljina zbog neuspjeha u Ukrajini. Misli kako Rusi ne vjeruju da mogu birati vlast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nažalost, oni se nalaze u takvom društvenom stanju da su jednostavno odustali od ideje da su oni kao građani odgovorni za svoju vlast. Većina Rusa koji razmišljaju o nekim opcijama, razmišlja o bijegu. Izgleda da je samo vojni vrh jedina opcija u savladavanju i sprječavanju Putina da ode u veći rat. Ali ni tako nismo ništa riješili jer ostaje prijetnja oružjem“, kazao je.

Putin mu liči na Mladića

Povezao je i trenutne događaje s onima devedesetih, dodavši kako njemu Putin potpuno liči na Mladića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ni po čemu ne vidim nikakvu razliku i ova obećanja o humanitarnim izlazima su samo prijetnja za ljude koji će se naći u tom koridoru. Putin kao da je od Miloševića učio cijele devedesete i sustavno je radio na istom modelu u kojem je nastojao Ukrajinu dovesti u ovakvu situaciju, od odgrizanja teritorija do proglašenja vrlo malih skupina ugroženima”.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo