Htjela dohvatiti mobitel iz trave, pa je ugrizla zmija otrovnica

19.6.2013.
11:12
VOYO logo

"Prije nekoliko dana riđovka je ugrizla jednu djevojku u Zbjegu u Općini Bebrina. Sjedila je na klupi pred kućom i htjela je dohvatiti mobitel koji joj je ispao u travu. Zmija ju je ugrizla između kažiprsta i palca, no, srećom, nedugo prije ugriza najvjerojatnije je potrošila otrov, pa posljedice nisu bile ozbiljne", ispričao je Karamazan za Glas Slavonije.

Ističe da je stanište posavske riđovke, najljuće zmije otrovnice, područje od Nove Gradiške do Babine Grede. Upravo je nekoliko mještana Babine Grede posljednjih dana imalo bliski susret sa zmijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radila sam u vrtu i zmija duža od metra prošla mi je kraj noge i odgmizala prema kanalu. Zgrozila sam se. To više što mi se i susjeda dan prije požalila da je dvije sklupčane zmije zatekla u dvorištu, srećom pa su joj dječica bila u kući", ispričala je kućanica Manda M.

Namjeravali problem riješiti izradom brošura?!

Karamazan se već 30 godina bavi hvatanjem zmija i do sada je uhvatio više od tri tisuće komada. Kaže da mu svakodnevno preko Centra 112 stižu pozivi uznemirenih građana kojima su u kuću, pomoćne prostorije ili dvorište ušle zmije, ali da nije u financijskoj mogućnosti svaki put intervenirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekad bih trebao prevaliti i stotinu kilometara, a troškove mi nitko ne pokriva. Išao sam u ministarstvo, pokušao dogovoriti neko rješenje i ostao sam zaprepašten kad mi je gospođa rekla da su namjeravali problem riješiti izradom brošura pod nazivom Život sa zmijama i podijeliti po naseljima na kritičnom području, na što sam se samo nasmijao i upitao je bi li njoj pomogla brošura kad bi joj u prostoriju ušla otrovnica", ispričao je Karamazan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo