sve je počelo kada je imala 12 godina / Horor u okolici Zagreba: Roditelji silili djevojčicu da krade i prosjači, novcem ulazili u nekretnine diljem Hrvatske i BiH?

Image
Foto: Tomislav Miletic/Pixsell

Silili su ju da prosjači i krade u brojnim zemljama, poput Španjolske, Italije, Francuske, a za to vrijeme djevojčica nije išla u školu, nije imala zdravstveno osiguranje, morala je čuvati mlađu braću i sestre

30.10.2023.
17:18
Tomislav Miletic/Pixsell
VOYO logo

Horor u okolici Zagreba. Kako javlja N1, roditelji djevojčice iskorištavali su ju za prosjačenje i krađu, a sve je počelo kada je djevojčica imala 12 godina. Sada su oboje pod istragom zbog sumnje u trgovinu ljudima.

Silili su ju da prosjači i krade u brojnim zemljama, poput Španjolske, Italije, Francuske, a za to vrijeme djevojčica nije išla u školu, nije imala zdravstveno osiguranje, morala je čuvati mlađu braću i sestre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horor je trajao dvije godine dok djevojčica nije uspjela pobjeći iz kuće u okolici Zagreba gdje su ju roditelji skrivali zajedno s ostalom djecom, a N1 neslužbeno doznaje da je u pitanju vila u okolici Zagreba koju osumnjičeni par zasigurno nije stekao na legalan način.

POGLEDAJTE VIDEO: Lovorka Marinović: 'Trgovina ljudima postoji i u Hrvatskoj, samo žrtve prolaze ispod radara'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muž uspio pobjeći

Nakon što je slučaj prijavila policija je upala u kuću gdje je zatečena majka djevojčice koja je u drugom stanju te je kazala policajcima da joj je loše, te da se boji spontanog pobačaja. Čim joj zdravstveno stanju bude dopuštalo bit će prebačena u istražni zatvor, a trenutno se nalazi u bolnici na liječenju.

Istražni zatvor određen je i njezinom mužu koji je uspio pobjeći prije upada policije u kuću. Budući da ima državljanstvo BiH i Srbije za njim bi uskoro trebala biti raspisana tjeralica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojčica je u svom iskazu navela da joj je majka jednom odrezala kosu i obrijala obrve. Nakon toga joj je rekla da ode u policiju i prijavi da ju je netko napao. Ona to nije učinila. Ispričala je da su roditelji novac koji je dobila prosjačenjem ulazili u nekretnine diljem Hrvatske i BiH. Kada bi odbila prosjačiti ili krasti majka i očuh su ju tukli kablovima i remenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo