HDZ-ovci BIJESNI NA LOVRU KUŠČEVIĆA: 'Što je tom čovjeku, što priča? Djelovao je pribrano?!'

Image
Foto: Igor Kralj / PIXSELL
6.6.2018.
16:57
Igor Kralj / PIXSELL
VOYO logo

Novi politički tajnik HDZ-a i ministar uprave Lovro Kuščević izazvao je ljutnju članova stranke svojom izjavom novinarima da su službe u HDZ-u analizirale koliko se kome pljeskalo na nedavnom stranačkom Saboru.

Kada su novinari razgovarali s Kuščevićem pred Banskim dvorima, a nakon što su Davor Stier i Miro Kovač smijenjeni s položaja političkog tajnika, odnosno međunarodnog tajnika HDZ-a, ovaj im je rekao kako je šef stranke Andrej Plenković procijenio da su se Stier i Kovač "nedopustivo ponašali" zastupajući suprotne stavove od onih službenih stranačkih. Na opasku novinara da je Stierov istup na Saboru HDZ-a bio dočekan s oduševljenjem, čak možda većim od Plenkovićevog istupa, Kuščević im je uzvratio tvrdnjom da analiza aplauza pojedinim govornicima govori drugačije, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ SE OBRAČUNAO S POBUNJENICIMA U HDZ-u, SMIJENJENI KOVAČ I STIER: /

'Ne bojim se apsolutno ničega'

Image
PLENKOVIĆ SE OBRAČUNAO S POBUNJENICIMA U HDZ-u, SMIJENJENI KOVAČ I STIER: /

'Ne bojim se apsolutno ničega'

"Očito ćemo Kuščevića još morati učiti"

"Imali smo jučer na Predsjedništvu analizu svih govora, aplauza i negodovanja na Saboru HDZ-a i jasno je bilo da su svi govori članova Predsjedništva, naročito predsjednika Plenkovića, naišli na sveopće odobravanje svih članova", kazao je Kuščević.

Uslijedilo je novinarsko pitanje o tome tko je mjeri jačinu aplauza na saboru HDZ-a, na što je Kuščević odgovorio da su tu analizu radile "službe unutar stranke". Tu su Kuščevićevu izjavu neki HDZ-ovi zastupnici u Saboru ironično prokomentirali. Jedan je rekao kako bi trebalo nabaviti - aplauzometar kakvim se, primjerice, registrira intenzitet aplauza publike na nekim glazbenim festivalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nevjerojatno, što je tom čovjeku? Što priča, kakve službe?! Ne znam, za vrijeme krize s pločom HOS-a u Jasenovcu djelovao je pribrano, ali, očito je, morat ćemo ga još učiti. U ovakvim situacijama kažeš novinarima predsjednik je sve rekao dan ranije i točka. Eventulano je Kuščević mogao izjaviti da je predsjednik HDZ-a bio na Saboru burno pozdravljen, što je bjelodano", kazao je ljutito za Novi list jedan član vodstva HDZ-a.

Kapulica samoinicijativno analizirao snimku Sabora

Stvar je u time da je Plenkovićev savjetnik Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a, samoinicijativno analizirao snimku tijeka Sabora HDZ-a i svoju analizu prezentirao na sjednici Predsjedništva stranke. Na to ga je, kaže, ponukala SMS poruka jednog izaslanika koji je napisao da, s obzirom na reakcije u javnosti, smatra da je Plenković "gotov".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kapulica si je dao truda i pobrojio koliko se kome pljeskalo i koliko ukupno vremena. Iz podataka koje je iznio na Predsjedništvu jasno je bilo, što nam niti nije bilo iznenađenje, da je Plenković imao veliku podršku na Saboru, svih šest tisuća prisutnih članova. Kad je Stier govorio, u dvorani je bilo još samo tristotinjak ljudi. Ne može se stoga mjeriti njih dvojicu. Druga je stvar što su interpretacije, za koje je, kako je i Kapulica rekao, na određen način kriv bio i sam Stier, bile takve da je on na Saboru HDZ-a zasjenio Plenkovića", pojasnio je ovaj mini-skandal jedan član Predsjedništva HDZ-a.

HDZ-ovci U NEVJERICI NAKON PLENKOVIĆEVOG OBRAČUNA S OPORBOM U STRANCI: ‘Ovaj je opasniji i od Ive Sanadera’

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo