HDZ OKRENUO LEĐA SVOM NAČELNIKU KOJI JE UVEO NEVIĐEN POREZ: / 'To nije naša politika, mi to ne podržavamo'

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

HDZ je okrenuo leđa svom načelniku u Općini Čeminac. Njegova odluka o plaćanju posebnog poreza za njih je neprihvatljiva i apeliraju na Općinu da je još jednom preispita.

6.2.2017.
15:11
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je u javnost izašla priča o nesvakidašnjem porezu koji je u Čemincu uveo tamošnji HDZ-ov načelnik što je izazvalo bijes mještana, oglasio se i osječko-baranjski HDZ. Ograđuju se od ideja svog kolege, tvrde da ga ne podržavaju u odluci te da to nije politika stranke.

Image

HDZ-ov NAČELNIK UVEO U HRVATSKOJ NEVIĐENI POREZ: Mještane šokirali računi: 'Sam plaćam ono što inače plati 20 ljudi'

Image

HDZ-ov NAČELNIK UVEO U HRVATSKOJ NEVIĐENI POREZ: Mještane šokirali računi: 'Sam plaćam ono što inače plati 20 ljudi'

HDZ-ov NAČELNIK UVEO U HRVATSKOJ NEVIĐENI POREZ: Mještane šokirali računi: ‘Sam plaćam ono što inače plati 20 ljudi’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Županijski odbor HDZ-a Osječko-baranjske županije na čelu s predsjednikom Ivanom Anušićem u potpunosti se ograđuje od ovakve odluke. Naglašavamo kako to nije politika Hrvatske demokratske zajednice, a spomenutu odluku u potpunosti ne podržavamo. Ovim putem također želimo apelirati na Općinsko vijeće Općine Čeminac da još jednom razmotri ovakvu odluku koja predstavlja dodatni porez za lokalne gospodarstvenike, a prije svega za vlasnike OPG-ova koji ovaj namet smatraju konačnim udarom na njihovu opstojnost te eventualno istu promijene", stoji u njihovu priopćenju.

BARANJA NA NOGAMA ZBOG ‘NEMORALNOG’ NAMETA: ‘Svi nas pitaju je li ovo News Bar’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Općina Čeminac uvela je dosad neviđen porez u Hrvatskoj. Riječ je o porezu na održavanje lokalnih cesta. Načelnik Općine Zlatko Pinjuh tvrdio je da su poljoprivredni strojevi uništavači javnih površina i cesta i da zbog toga uvodi taj "cestovni namet".

Njegova odluka šokirala je mještane Čeminca koji su odmah o svojoj sitaciji izvijestili medije. A Udruga Brazda sve je prijavila i Ministarstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovime nam općinska vlast doslovce zabija posljednje čavle u lijesove, a sve zbog samovolje jednog pojedinca, konkretno načelnika Zlatka Pinjuha, koji je praktički privatizirao općinu, okruživši se poslušnicima koji samo dižu ruke za ono što on zamisli. Nitko od njih ne razmišlja da time ugrožava egzistenciju brojnih obitelji u općini", rekao je Petar Pranjić, poljoprivrednik iz Čeminca te predsjednik baranjske udruge Brazda, koja je od Ministarstva poljoprivrede i Vlade zatražila zaštitu od HDZ-ova načelnika Pinjuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo