STOJAK ČEKA ODGOVOR / 'Gradonačelniče Bandiću, koliko 'žetončića' košta novi 'besplatan' časopis Grada Zagreba?'

Image
Foto: PIXSELL / RTL

Grad Zagreb po tko zna koji put izdaje novi 'besplatan' časopis. No, koliko njegovo izdavanje košta, građani i građanke ne znaju

15.5.2019.
16:22
PIXSELL / RTL
VOYO logo

Grad Zagreb ima novo besplatno glasilo. Ime mu je #ZAGREB i upravo je ovih dana iz tiska izašao prvi broj. Izdavač je Zagrebački velesajam, a naklada se broji u 40.000 primjeraka. Građani i građanke ih mogu besplatno uzeti na niz lokacija u gradu kao što su: domovi zdravlja, bolnice, stanice prigradskog vlaka, Gradska uprava, Gradska skupština, podružnice Zagrebačkog holdinga, domovi umirovljenika, tržnice i drugi prometni gradski punktovi.

Da se metropola kojoj je na čelu Milan Bandić opet i to po već tko zna koji put može podičiti novim, kako se tvrdi, besplatnim glasilom, zapazio je predsjednik zagrebačkog HNS-a i zastupnik u Gradskoj skupštini Tomislav Stojak pa je Bandića upitao koliko košta izdavanje novog 'besplatnog' gradskog časopisa koji uređuje gradska zastupnica koja je prošle godine prešla u njegovu stranku? 

''Grad Zagreb, po već ne znam koji put, izdaje novi 'besplatan' časopis, i to ovoga puta pod uredničkom palicom Tamare Čubretović, jedne od gradskih zastupnica koja je prije nekog vremena iz SDP-a prešla u stranku Bandić Milan 365 - Stranku rada i solidarnosti'', istaknuo je Stojak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada je sasvim jasno da je prelazak u redove stranke gradonačelnika imao svoju cijenu, a također je zabrinjavajuće što mi građani, koji plaćamo najviši prirez u državi, ne znamo koliko košta izdavanje novog 'besplatnog' gradskog lista", rekao je Stojak u povodu vijesti da je Grad Zagreb preko Zagrebačkog velesajma krenuo u izdavanje glasila #ZAGREB.

Pozvao je Gradsku upravu i Bandića da transparentno prikažu financijske stavke tog novog projekta - od troška izdavanja glasila do honorara urednice i ostalih suradnika, te da odgovore zašto je Zagrebački velesajam izdavač tih novina i koliko "žetončića" košta novi "besplatni" časopis?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo