Grad im preplavili turisti iz daleke Koreje, i to iz vrlo neobičnog razloga

Zadar je doživio boom gostiju iz Republike Koreje, ostvarili su čak 9.512 noćenja, što je povećanje od vrtoglavih 894 posto.

12.6.2014.
13:07
VOYO logo

Zadarsku županiju prošle godine u tom razdoblju posjetilo je samo 892 gosta iz Koreje, a već ove godine do svibnja ih je bilo 9.248! Poznato je da ovi gosti uglavnom borave u hotelima viših kategorija, a osim grupnih putovanja vrlo često putuju individualno.

Velik interes Korejaca za Hrvatsku bio je potaknut i 2012. godine snimanjem vrlo popularnog korejskog reality showa "The Romantic in Croatia". Riječ je o potrazi za ljubavlju petero mladih Korejki i Korejaca na više hrvatskih destinacija, čime je show postao odlična reklama za hrvatski turizam. Emisija je snimana na više lokacija - u Zagrebu, Dubrovniku, Splitu i na Plitvicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zaboravimo i da je svoj doprinos promociji Zadra u dalekoj Koreji dao i arhitekt Nikola Bašić koji je te godine s projektom Morskih orgulja dobio prvu nagradu na javnom natječaju za multidisciplinarno idejno rješenje hrvatskog nastupa na međunarodnoj izložbi EXPO 2012 koja se održala u Koreji, piše 057info.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo