GDJE SU REFORME? / "Moglo bi biti veselo u Saboru, nećemo podržati proračun"

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Saborski zastupnik HRID-i Drago Prgomet najavio je kako njegova politička opcija u Saboru neće podržati proračun za 2016. godinu.

11.3.2016.
10:46
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

"Nemamo ga namjeru podržati osim ako se nešto bitno ne promijeni do utorka kada je prva rasprava, odnosno do subote kada je najavljeno izglasavanje", kazao je gostujući na televiziji N1 Drago Prgomet.

Kritike na koje je naišla bivša Vlada nisu pale na plodno tlo pa je ova nastavila njenim putem. Taj kontinuitet loše komunikacije i situacija u kojoj se po proračunu ne vide jasne smjerinice koje bi upućivale na gospodarski napredak razlozi su zbog kojih HRID u Saboru neće podržati proračun Oreškovićeve vlade. "1990. je Kanada bila u sličnoj situaciji i postavljene su smjernice koje je tadašnji ministar financija iskomunicirao sa svima. Na temelju toga se može vidjeti kakav se rast očekuje, koje gospodarske grane će se razvijati... I tako je danas Kanada tu gdje je. Kod nas to nedostaje", pojasnio je za N1Drago Prgomet dodajući da je kod nas jasno vidljivo da reformi neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje očekuje li da će Most podržati proračun, Prgomet je kazao: "Prema Lovrinovićevim riječima moglo bi biti vrlo veselo, ali je isto činjenica da je Most već podržao proračun. Svi njihovi ministri su ga podržali. Bilo bi čudno da ga sad njihovi zastupnici ne prihvate. No, rasprava bi trebala biti zanimljiva."

Gdje je Petrov?

Odgovarajući, pak, na pitanje zašto je Božo Petrov nestao iz političkog života javnosti, Prgomet je rekao: "Mene manje brine pojavljuje li se netko u medijima i komentira. Brine me što se odustalo od bilo kakvih reformi. Ovo je sve samo grebanje po površini."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bogu se džabe moliti ako sami sebi ne pomognete"

Prgomet je osudio povećanje iznosa u proračunu predviđenih za političke stranke, jer kaže da to moraju biti iznosi koje država može podnijeti. Osvrćući se na izdvajanje za vjerske udruge kazao je kako je Vlada trebala biti poštena pa rezati i njima kada je rezala znanosti, braniteljima i socijali. Pritom je dodao: "Bogu se džabe moliti ako sami sebi ne pomognete".

Sagledavajući situaciju medijskom prostoru kazao je da je ona uobičajena za Hrvatsku jer svaka vlast uzeti dvije tvrđave, a to su mediji i sigurnosne službe. Također je naglasio da se otezanjem s izborom ministra branitelja, ali i situacijom vezanom uz sigurnosne službe vidi kako Vlada loše funkcionira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOME SE REZALO, A KOME DAVALO MILIJUNE: /

Brojke otkrivaju tko su najveći gubitnici, a tko dobitnici proračuna

Image
KOME SE REZALO, A KOME DAVALO MILIJUNE: /

Brojke otkrivaju tko su najveći gubitnici, a tko dobitnici proračuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo