LIJEPA SVOTICA: / Vladinom uredu za odnose s vjerskim zajednicama proračun povećan gotovo 50 puta!

Image

U novom proračunu koji je Vlada danas utvrdila jedna je stavka odmah izazvala zanimanje novinara.

10.3.2016.
13:40
VOYO logo

Komisija je u 2015. godini raspolagala sa 427.300 kuna, a u ovogodišnjem proračunu koji je u četvrtak predstavio ministar financija ta je svota povećana na čak dvadeset milijuna, točnije na 20.528.020 kuna.

S 0,15 posto na 7,05 posto - u Uredu kažu, riječ je o računovodstvenoj promjeni

Riječ je o povećanju od nevjerojatnih 48 puta. Iako je proračun Vlade narastao za 4,2 posto u odnosu na prošlu godinu, na gotovo svim stavkama je došlo do rezanja, na uredu predsjednika vlade, uredu za protokol, uredu za opće poslove...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narastao je samo budžet zastupnika RH pred Europskim sudom za ljudska prava, za dva i pol puta, Ureda za ravnopravnost spolova, za 11 posto, te već spomenutog Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, za čak 4.700 posto.

Čak i u odnosu na ukupni proračun Vlade, koji je ove godine povećan na 291.280.993 kuna, riječ je o značajnom povećanju - proračun Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama je skočio s 0,15 posto udjela u novcu koji je u 2015. godini odvojen za vladu, na respektabilnih 7,05 posto udjela u ovogodišnjem budžetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot

Riječ je ipak o računovodstvenoj promjeni, kazali su za Net.hr u Uredu Komisije koja nam se i službeno očitovala i pojasnila o čemu se radi.

Image

Doznali smo zašto je Ured Komisije za odnose s vjerskim zajednicama dobio 48 puta više novca

Image

Doznali smo zašto je Ured Komisije za odnose s vjerskim zajednicama dobio 48 puta više novca

Ured Komisije za odnose s vjerskim zajednicama je stručna služba Vlade Republike Hrvatske koja obavlja stručne, administrativne i druge poslove vezane uz odnose s vjerskim zajednicama. Ravnatelj Ureda je Šime Jerčić, a osim njega u Uredu je zaposlen još jedan viši referent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vlada RH

KOME SE REZALO, A KOME DAVALO MILIJUNE: Brojke otkrivaju tko su najveći gubitnici, a tko dobitnici proračuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo